Strategia președintelui Băsescu cu ședința CSAT a eșuat

| 28 noi, 2013

Programarea atât de abruptă și suprapunerea peste programul evident al premierului a și dat naștere unor speculații și trimiteri la ședința CSAT de astă vară, când tot președintele Traian Băsescu a convocat o ședință similară imediat cum premierul Victor Ponta și câțiva miniștri au plecat în concedii.

Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, convocată de președintele Traian Băsescu și programată a avea loc chiar când premierul Victor Ponta era ocupat cu Summit-ul Premierilor din Europa Centrală şi de Est-China, s-a încheiat surprinzător după aproximativ 15 minute. Ședința CSAT, în cadrul căreia se cereau avizate bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Serviciului de Protecție și Pază, s-a dovedit o simplă formalitate, fără obiecții nici din partea președintelui nici din partea celorlalți participanți.

Programarea atât de abruptă și suprapunerea sa peste programul evident al premierului a și dat naștere unor speculații și trimiteri la ședința CSAT de astă vară, când tot președintele a convocat o ședință similară imediat cum premierul și câțiva miniștri au plecat în concedii. Dacă atunci s-a spus că Băsescu a dorit să tracaseze echipa guvernamentală și să determine revenirea acestora din concediile abia începute, acum s-a pus problema creării unor subiecte alternative în mass media, de natură să eclipseze succesul evident al Summit-ului al cărui principal beneficiar de imagine sunt în primul rând premierul Ponta și USL.

Aceste speculații au fost încurajate și de detaliul că, doar  cu o zi înainte, președintele a acordat un interviu pentru Radio România Actualități în care a adus acuze surprinzătoare autorităților de la Bruxelles pentru abandonarea proiectului gazoductului Nabucco. Purtătorul de cuvânt al Președinției a negat public orice astfel de intenții, numind acuzele drept „complet neadevărate și răuvoitoare". Premierul Victor Ponta a ironizat graba președintelui, declarând la deschiderea ședinței de guvern imediat următoare că se bucură că ”într-o ședință extrem de importantă și scurtă a CSAT, președintele nu a avut nicio obiecție” la bugetul alocat instituțiilor menționate. Trimiterea premierului este, desigur, la amenințările mai mult sau mai puțin voalate, conform cărora președintele Băsescu ar putea bloca întregul Buget pentru 2014, sub pretextul dezacordului pe marginea măririi unor accize.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2013
cantautor
Despre sedinta CSAT,Ponta stia din 18.11.2013...
Stire de presa care nu a fost infirmata de Guvern..
Concluzie:
Strategia ziaristului sluga Radu,cu ședința CSAT ,a eșuat ..
Romanul,s-a informat(rima fara intentie)
28 noi, 2013
esticretindecitetratez
De fapt...
...tu esti doar un grohaitor portocaliu si anonim.
28 noi, 2013
cantautor
pentru "esti cretin..
da,daca zici tu..
pe fond,constat ca nu ma combati...
ma bucur.
ideea este ca o sa scapati de noi,se pare ca o sa fim toti exportati in China..
asa zice in memorandumurile alea..
salutari
28 noi, 2013
esticretindecitetratez
:))
Tu nici acolo. Au si chinezii standardele lor. Revenind pe subiect, de acum iti voi intoarce toate jignirile. Esti un neica nimeni care nu ai scris un articol in viata ta, opinezi ca un analfabet trei randuri la fiecare articol, la nivel de postac de partid, dar iti permiti sa jignesti dupa bunul plac un ziarist, doar pe motiv ca nu iti convine tie ce scrie el. Nici macar faptul ca este vorba de o femeie, nu te opreste. Mare barbat... de doi lei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ