Stratul de zăpadă atinge 25 de centimetri la RÂNCA

| 27 noi, 15:07

Stratul de zăpadă în zona montană Rânca atinge 25 de centimetri, în stațiune fiind așteptați între 1.000 și 2.000 de turiști în minivacanța de 1 Decembrie, a declarat vineri șeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

"Noi ne concentrăm atenția către întreaga zonă montană și submontană a județului pentru că avem o rețea foarte mare de structuri de primire turistică și cu siguranță turiștii vor veni către acestea. Pentru Rânca acordăm o atenție deosebită pentru că vor veni foarte mulți turiști și asta ne-a determinat să mărim efectivele de salvatori montani, chiar dacă, până în acest moment, nu avem informația că vor funcționa și instalațiile de transport pe cablu. Cei care vor merge la munte vor găsi condiții optime de petrece a timpului liber la zăpadă. Noi estimăm un strat de zăpadă cam de 25 de centimetri, pe anumite locuri unde a fost depus de vânt este și mai mare, dar media este de 25 de centimetri, insuficient în acest moment pentru amenajarea pârtiilor, dar poate cu ajutorul tunurilor de zăpadă să avem un strat suficient și să se poată schia din acest weekend", a precizat Sabin Cornoiu.

Turiștilor care vor merge în stațiune li se recomandă să aibă mașinile echipate corespunzător sezonului rece, iar dacă vor să facă drumeții, să anunțe salvamontiștii sau jandarmii montani.

Tag-uri: ninsori, Rânca, zapada
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ