STS nu trece la Ministerul de Interne: Senatorii jurişti au respins propunerea PSD

| 24 mar, 13:30

Proiectul de lege privind reorganizarea Serviciului de Telecomunicații Speciale  (STS)  ca departament în cadrul Ministerului de Interne a fost respins în Comisia Juridică a Senatului, după ce, anul trecut, a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Propunerea legislativă a fost iniţiată de PSD în februarie 2014 şi susţinută la acea vreme de premierul Victor Ponta.

Propunerea legislativă prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

"Este un proiect destul de vechi la comisie, trebuia să fi avut raport din aprilie 2014. A trecut un an de atunci. Am constatat că între timp s-au purtat discuții asupra lui cu instituțiile care erau vizate, cu Ministerul Afacerilor Interne, cu STS. Probabil că din aceste discuții s-au desprins foarte multe elemente din care s-a tras concluzia că nu trebuie procedat așa. Comisiile propuse pentru aviz au dat avize negative, un punct de vedere al Guvernului n-a existat acum, dar, din discuțiile pe care le-am purtat în comisie de-a lungul unui an, un asemenea proiect legislativ ar fi adus o oarecare slăbire a instituției și o neîncredere a instituțiilor care erau luate în discuție aici. Acum comisia noastră a dat un raport de respingere care va intra în plen", a declarat, la finalul ședinței, senatorul PSD Timotei Stuparu, vicepreședinte al Comisiei de apărare. conform Agerpres

Potrivit acestuia, un punct de vedere putea fi trimis în decursul unui an. "Nu am primit un astfel de punct de vedere și există, cum mai există în portofoliul acestei comisii, proiecte de lege din 2005, din 2007, pe care comisia acum trebuie să le ia în dezbatere într-un fel, să-i anunțe pe inițiatori dacă le mai susțin și dacă vor intra în plenul Senatului cu un raport de admitere sau de respingere. Comisia este pusă în situația să valideze niște proiecte legislative din 2005 și 2007", a menționat senatorul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mar, 15:22
VIZIONARUL
....ar fi vrut "CÃCATUL" de ponta sã treacã STS-ul la interne.........ar fi vrut el multe......dar o poate f--e pe mã'sa, cã nu se "potriveshte" socoteala lui shi-a lu' mã-sa cu "socoteala " din târg............acest sharlatan escroc ,cu numele de ponta , este mai parshiv ca sheful crimei organizate din ultimii 10 ani , adicã criminalul bãsescu traian........"familia" lu' ponta intrã zi de zi la pârnaie ca "familia" lui bãsescu.............urmeazã sã intre bãsescu , apoi ponta...........fir'ar dracu'al dracului......nu le place zãngãnitul de cãtushe...........'o sã le placã mai mult cum începând de "mâine" "fluierã" shi "shuierã" lama jungherelor la gâturile lor.........nu rãmâne un grumaz neretezat din "GASHCA" lor shi a camarilei lor............

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ