Studenţii ieşeni îi cer demisia din funcţia de rector lui Tudorel Toader

| 05 iun, 14:32

Mai mulţi studenţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) au protestat miercuri, 5 iunie, pe trepele instituţiei cerând demisia lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei şi actual rector.

 

Tinerii, cei mai mulţi membri ai Ligii Studenţilor din UAIC, au afişat un banner cu mesajul: „Tudorel Toader, studenţii îţi cer demisia”, considerând că acesta a adus prejudicii instituţiei prin funcţia pe care a ocupat-o în Guvern, motiv pentru care nu ar trebui să mai fie rector. 

În ultima perioadă, la UAIC au existat mai multe proteste împotriva rectorului. Vineri, 31 mai, în timp ce Koen Lenaerts, preşedintele Curţii de Justiţiei a Uniunii Europene, îşi susţinea discursul în Aula Magna „Mihai Eminescu”, mai mulţi studenţi au intrat în încăpere şi i-au cerut demisia lui Tudorel Toader, scandând „Daţi-vă demisia, domnule rector”, „Resign”.  Cu câteva zile înainte, pe 29 mai, un cadru didactic al UAIC, Andrei Stipiuc, a anunţat că, după ce studenţii săi îşi vor susţine licenţele, va intra în grevă pentru ca, ulterior, dacă Toader rămâne rector, să demisioneze.  De asemenea, o petiţie iniţiată de comunitatea Delic prin care se cere deminiterea fostului ministru al Justiţiei de la conducerea universităţii ieşene a fost semnată de aproximativ 30.000 de cetăţeni.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ