Studenţii se pot specializa în medicina de urgenţă în urma unui proiect european

| 22 iul, 2013

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat, luni, că studenţii se pot specializa în medicina de urgenţă, pentru ca apoi să poată lucra în UPU sau SMURD, după ce în cadrul unui proiect european de 2,1 milioane de euro s-au realizat nouă module de pregătire în această disciplină.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că proiectul privind medicina de urgenţă a vizat modul de pregătire a studenţilor în această disciplină şi a transformat pregătirea dintr-una clasică, "în care vine cineva şi citeşte un curs, iar studentul citeşte din nou acel curs", într-una "cu un mod atractiv, interactiv, care permite studentului să înveţe într-o modalitate pedagogică mult mai modernă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au fost realizate nouă module în cadrul curriculei pentru disciplina medicina de urgenţă, iar studenţii sunt monitorizaţi de profesorii lor pe partea teoretică, iar când se întâlnesc aplică, în simulare, şi pe partea practică. Sunt convins că aceste cursuri de medicină de urgenţă vor atrage şi mai mult studenţii, pentru că sunt prezentate şi cazuri clinice. Va creşte motivaţia lor pentru această specializare şi va contribui la o mai bună adaptare a lor pe piaţa muncii, în UPU sau SMURD. Modulele sunt traduse în franceză, urmând să fie folosite şi de studenţii din Franţa, dar şi în limba engleză pentru studenţii străini care învaţă la universităţile de medicină şi farmacie în România", a spus Arafat.

Potrivit acestuia, în cadrul proiectului au fost incluşi 1.009 studenţi de la universităţile de medicină şi farmacie din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, care au parcurs modulele şi au fost evaluaţi.

"Cursurile trebuie să fie de aici înainte total deschise, doar în baza unui cont, fără condiţionări financiare, iar la ele vor avea acces toţi studenţii universităţilor de medicină şi farmacie din România", a subliniat Arafat.

Valoarea proiectului a fost de 9,5 milioane de lei (2,1 milioane de euro), finanţarea fiind asigurată prin Fondul Social European (FSE).

Raed Arafat a participat, luni, la Cluj-Napoca, la prezentarea de final a proiectului "Curriculă îmbunătăţită şi forme interactive de predare-învăţare pentru specialităţi din programul de studii de licenţă de la facultăţi de medicină", derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Societatea Franceză pentru Medicină de Catastrofă, Fundaţia pentru SMURD şi Asociaţia SHOTRON.

Proiectul, al cărui manager a fost Raed Arafat, a fost implementat în perioada noiembrie 2010 - iulie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ