Studiu: Dacă ziua ar avea 26 de ore, cei mai mulţi dintre românii ar alege să doarmă cele două ore în plus

| 13 aug, 11:34

Pandemia de coronavirus şi efectele provocate de limitarea interacţiunii sociale au schimbat mentalitatea românilor privind hobby-urile şi modalitatea de petrecere a timpului liber, cei mai mulţi români preferând să stea în siguranţa şi confortul propriului cămin, potrivit unui studiu realizat de ING Bank România.

Studiul mai arată că doar trei din 10 români consideră că au mai mult timp decât înainte de pandemia de coronavirus, însă dacă ziua ar avea cu două ore în plus, patru din 10 români ar dori să doarmă mai mult, şi trei din 10 ar opta pentru activităţi recreaţionale, ca mersul în natură sau cititul.

Potrivit cercetării, peste 45% dintre români au indicat că au ales să stea în siguranţa şi confortul propriului cămin pentru a urmări mai multe filme şi seriale, în timp ce 37% şi-au petrecut timpul pe reţelele de socializare sau cu familia, iar 34% s-au odihnit mai mult, au ascultat muzică sau au citit cărţi. Lista de preferinţe în timpul pandemiei mai cuprinde şi  activităţile domestice precum gătitul, renovarea casei sau grădinăritul.

Rezultatele studiului mai arată faptul că românii pot fi caracterizaţi drept persoane extrovertite, care pun mare preţ pe socializarea cu familia şi prietenii. Aceştia au nevoie de activităţi care să le ofere deschidere, conexiune şi libertate de exprimare.

Pentru jumătate dintre respondenţi, hobby-urile sunt un prilej de a socializa şi a se simţi incluşi în comunitate. 19% dintre respondenţi declară că hobby-urile pe care le aleg au scopuri de dezvoltare personală, iar 17% spun că activităţile pe care le practică îi ajută să schimbe în bine lumea din jurul lor şi să se simtă utili. Mai mult, 15% susţin că practică hobby-uri pentru a se simţi mai veseli şi pentru menţinerea echilibrului emoţional.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 02:29
VashReabs
alternative to doxycycline for blepharitis
Never do I hurry doxycycline for chlamydia Randal qoQgyEBgTScr 6 21 2022

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ