STUDIU. Descoperirea care le dă speranţe bolnavilor de cancer

| 07 ian, 2014

O metodă revoluţionară de a distruge celulele canceroase din sânge, înainte de a se răspândi în organism şi de a afecta şi alte organe, a fost dezvoltată de un grup de cercetători americani.

Savanţii de la Universitatea Cornell, din New York, susţin că au reuşit să facă ceea ce intervenţiile chirurgicale, chimioterapia şi radioterapia nu pot face: să oprească răspândirea celulelor canceroase şi la celelalte organe sănătoase din organism, notează Daily Mail.

Echipa de cercetători americani condusă de Michael King a descoperit o proteină care ucide celulele canceroase din sânge. „În jur de 90% din decesele provocate de cancer survin din cauza metastazei. Am descoperit o metodă prin care puten preveni răspândirea cancerului în întreg organismului”, a punctat coordonatorul studiului.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii americani au analizat în laborator atât sânge uman, cât şi sânge provenind de la cobai. În urma testelor realizate s-a constat că există o proteină, denumită E-selectin, care ucide celulele canceroase şi care poate fi ataşată globulelor albe, ce protejează corpul de infecţii. Când globulele albe circulă prin sânge, ele distrug celulele canceroase. Noua tehnică previne ca alte organe să fie infectate cu cancer, spun cercetătorii americani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ