La ce pericole te expui daca bei cel putin 2 cutii de suc pe zi

| 11 noi, 2013

Cercetatorii ne avertizeaza ca, in cazul in care consumam doua cutii de bauturi carbogazoase pe zi, riscam sa avem probleme la rinichi..

Un studiu efectuat la Universitatea de Medicina din Osaka a demonstrat ca tipul de zahar pe care il folosesc bauturile racoritoare creste nivelul de sare din sange, informează Daily Mail.

De asemenea, acestia prezinta riscul de a pierde un numar foarte mare de proteine.

Un alt rezultat negativ care denota din consumul de bauturi racoritoare este proteinuria, care se manifeta prin nivelul crescut de proteine din urina.

Studiul a demonstrat faptul ca cei care consuma minimum doua cutii de suc pe zi prezinta un risc grav de a-si afecta sanatatea.

La acest studiu au participat mai mult de 8.000 de angajati ai Universitatii. Rezultatele au aratat faptul ca 10.7% dintre cei care au consumat bauturi racoritoare au dezvoltat proteinurie, iar un alt procent de 8.9 au prezentat efecte similare.

O alta cercetare efectuata in Cleveland, la "Case Western Reserve Univerity", sustine ca ingredientele folosite la producerea bauturilor racoritoare, precum fructoza, ataca sensibilitatea rinichilor la angiotensina II, o proteina care regleaza echilibrul de sare.

Asta inseamna ca sarea se absoarbe in rinichi, lucru care ar putea duce la diabet zaharat, obezitate, insuficienta renala sau hipertensiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ