Studiu: Europenii vizionează, în medie, 7 locuinţe înainte a se decide asupra achiziţionării

| 23 mar, 11:14

Majoritatea europenilor vizionează, în medie, şapte case înainte de lua o decizie în vederea achiziţionării, durata căutării unei locuinţe fiind de 2 - 3 luni, inclusiv la nivelul României, relevă o analiză de specialitate realizată în ţările din Europa, dată miercuri publicităţii.

În acest context, topul ţărilor referitor la timpul alocat căutării unei locuinţe este condus de Portugalia, unde 40% dintre persoanele aflate în căutarea unei locuinţe au şansa de a o găsi în maximum o săptămână. La polul opus se situează Austria şi Olanda, ţări în care 40% dintre doritorii unei case sunt nevoiţi să caute mai bine de şase luni. 

Cercetarea, realizată de RE/MAX Europe, arată, totodată, că, per ansmablu, 68% dintre europeni caută o locuinţă aproximativ două luni pentru a o achiziţiona, iar 10% dintre aceştia au şansa de a găsi 'casa visurilor' în doar o săptămână, în timp ce peste 16% au nevoie de maximum două săptămâni. 

La nivelul României, specialiştii din domeniu susţin că o căutare a locuinţei durează, în medie, circa 2-3 luni, numărul proprietăţilor vizionate fiind de opt, la fel ca în Polonia şi Spania. 

În clasamentul celor mai pretenţioşi cumpărători din Europa, turcii şi britanicii sunt pe primele locuri, cu vizionări de aproximativ 10 locuinţe înainte de a face o alegere. Pe poziţiile următoare se clasează germanii şi italienii, cu nouă vizionări. În Finlanda, însă, doar patru case sunt pe lista celor vizionate înainte de a se lua o decizie. 

Potrivit sursei citate, dintre cumpărători, bărbaţii sunt mai hotărâţi şi mai rapizi, în timp ce femeile alocă mult mai mult timp când vine vorba de luarea unei decizii privind achiziţia unei case. 

În plus, analiza RE/MAX Europe relevă că, în medie, europenii vizionează şapte proprietăţi pentru a decide care este cea mai potrivită. Există însă şi excepţii, în sensul în care 4% dintre locuitorii Europei analizează chiar şi 20 de case pentru a alege ceea ce li se potriveşte. 

Studiul de specialitate a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 8.000 de respondenţi din 16 ţări europene, printre care: Austria, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Elveţia, Turcia şi Olanda. 

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are în prezent peste 100.000 de agenţi afiliaţi în birouri aflate în circa 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 33 de ţări, cu peste 1.600 birouri şi 15.000 de agenţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ