Studiu: În Romania, 8 din 10 copii au cont pe Facebook

| 05 ian, 10:40

Opt din zece copii din Romania au cont pe o retea de socializare, desi accesul le este, teoretic, interzis, arata un studiu realizat la nivel european.

In plus, copiii nostri primesc cel mai devreme primul telefon mobil, la 9 ani, dupa cu arata statisticile, asta pentru ca, la noi, parintii sunt ingrijorati cand cei mici merg singuri la scoala.

Folosirea internetului este benefica in sine, spun specialsitii, dar presupune si riscuri precum pornografia infantila, hartuirea sau furtul de date personale, scrie stirileprotv.

Conform studiului, 26% dintre copiii din Romania detin un smartphone, iar 10%, tablete. Odata cu aceste noi mijloace de comunicare, si internetul a devenit mobil, iar numarul pericolelor la care sunt expusi cei mici a crescut. Cu toate acestea, specialistii spun ca accesul copiilor la tehnologie nu ar trebui interzis.

Anca Velicu, sociolog: "O protectie prin restrictie nu este neaparat buna, pentru ca in momentul acela ii restrictionezi accesul si la oportunitatile internetului."

Ioana are 13 ani, iar parintii i-au cumparat in ultimii ani laptop, tableta si smartphone. Foloseste internetul mai ales pentru scoala, iar mama sa este incantata de rezultate.

"Are note foarte bune, e interesata de istorie", spune mama Ioanei.

Cel putin o ora pe zi sta, insa, si pe Facebook, ori se joaca pe internet. Si ca Ioana sunt sute de mii de copii.

Din 2010 pana in 2014, numarul copiilor din Romania care au cont pe retelele de socializare a crescut de la 25% la 80%. Iar dintre copiii cu varste intre 9 si 16 ani, care au cont pe astfel de retele, 99% s-au inscris pe Facebook, chiar daca, oficial, este interzis accesul celor sub 16 ani. Ingrijorator este ca, in Romania, 57% dintre copii au contul setat ca public, fata de restul tarilor unde procentul este, in medie, de 27%.

Tag-uri: copii, facebook
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ