Studiu: O treime dintre românii de la oraş consumă mai puţin de un litru de bere pe săptămână

| 08 oct, 2014

Pentru 30% dintre români, consumul de bere cu prietenii este un mijloc de relaxare și de socializare foarte important, arată rezultatele celui mai recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Potrivit celui mai recent studiu (SNA) FOCUS realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), 70% dintre bărbații români nu refuză o bere cu prietenii oricât de ocupați ar fi, 27% dintre aceștia consideră că a bea mai mult beri la rând este o dovadă de masculinitate. Mai ales femeile sunt cele care privesc consumul mai multor beri la rând ca pe o dovadă de masculinitate –  40% dintre repondenții care sunt de acord cu această afirmaţie fiind femei. Mai mult de jumătate dintre repondenți sunt căsătoriţi şi 36% provin din localităţi mici, de sub 50.000 de locuitori.

În ceea ce privește procentul consumatorilor frecvenți de bere cu alcool, se detașează bărbații, cu un procent de 79%. Femeile peferă berea fără alcool -  30% dintre românce o consumă cel puțin o dată pe săptămână.

Consumul intensiv de bere a scazut la aproape jumătate din 2007 pana în prezent, în timp ce consumul moderat a crescut uşor, mai arată datele celui mai recent (SNA) Focus. 1/3 din populaţia din mediul urban consumă mai puţin de un litru de bere pe săptămână. Cei mai mulți consumatori de bere sunt vara și toamna.

Dintre consumatorii de bere, 20% consumă peste trei litri pe săptămână în timpul verii, în timp ce iarna doar 16% dintre ei aleg să consume această cantitate. Studiul BRAT relevă faptul că unii consumatorii intensivi migrează înspre consumatori ocazionali cu mai puţin de un litru de bere pe săptămână în anotimpurile reci.

Românii consumă mai puţină bere în cafenele, comparativ cu barurile sau discotecile. 32% dintre cei care merg regulat la cafenea consuma bere cu alcool şi 7% bere fără alcool cel putin o dată pe săptămână. În cluburi şi în discoteci, 44% dintre români preferă berea cu alcool, respectiv 13% bere fără alcool, cel puţin o dată pe săptămână.        

Dintre consumatorii de bere 93% consumă bere blondă și 15% consumă bere brună. Totodată, berea brună este în scădere cu aproximativ 25% faţă de acum opt ani, de la 20% la 15%. În ceea ce priveşte ambalajul,  studiul BRAT reliefează că preferinţele românilor s-au schimbat: în prezent, sunt cu 50% mai mulţi consumatori de bere în doze de aluminiu comparativ cu 2006.
Ambalajul de sticlă rămâne favorit, dar este în scădere de la 70% dintre preferinţe în 2006 la 61% în 2014.

Tendințele acoperă perioada 2006-2014, iar universul studiului este reprezentat de populația din mediul urban din România cu vârsta cuprinsă între 14 și 64 de ani. Studiul măsoară preferințele de consum de bunuri și servicii ale populației urbane. Caracterul continuu al studiului și eșantioanele mari (peste 10.000 de interviuri anual) permit observarea fluctuațiilor preferințelor populației și studierea lor în raport cu evoluția socio-economică din România. Marja de eroare este de  +/-0.8%.


Tag-uri: bere, BRAT, consum de bere, SNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ