Anunţ important pentru românii consumatori de Heineken

| 15 sep, 2014

SABMiller Plc a transmis familiei care deţine Heineken o ofertă de preluare, care a fost respinsă, au anunţat duminică surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmit Bloomberg şi Reuters.

Tentativa de preluare face parte din strategia SABMiller de a se proteja de orice potenţială ofertă de la rivalul său, Anheuser-Busch InBev, cel mai mare mare producător de bere din lume.

O asociere între SABMiller, care are o capitalizare bursieră de 55 miliarde de lire sterline (90 miliarde de dolari) şi Heineken, care are o capitalizare bursieră de 34 miliarde de euro (44 miliarde de dolari) ar duce la combinarea celui de-al doilea şi al treilea producător global de bere.

Reprezentanţii Heineken şi SABMiller nu au comentat informaţia.

Orice potenţială preluare a Heineken ar avea nevoie de aprobarea familiei care a înfiinţat compania, care controlează producătorul, respectiv Heineken Holding.

Bloomberg a anunţat, citând surse anonime, că oferta lansată în ultimele două săptămâni ar face din familia Heineken unul din acţionarii principali al grupului combinat.

SAB, producătorul brandurilor Miller Lite, Peroni şi Grolsch, nu reuşeşte să înregistreze creştere în Europa şi America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anunţat recent că a compensat declinul din Europa şi piaţa dificilă din SUA prin reducerea costurilor şi orientarea spre consumatorii din ţările în curs de dezvoltare din America Latină şi Africa.

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participaţii în societăţi producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe şase continente. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's şi Stejar.

Heineken, cel mai mare jucător de pe piaţa Europei Occidentale, s-a extins semnificativ în ţările emergente care înregistrează ritmuri mai rapide de creştere, inclusiv Mexic şi Asia.

În România, Heineken are patru fabrici, în Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova şi Mureş, şi 1.100 de angajaţi. Heineken România face parte din grupul Heineken şi are cel mai diversificat portofoliu de mărci de pe piaţa românească a berii, acoperind toate segmentele acesteia: Heineken, Silva, Silva Dark, Ciuc Premium, Ciuc Natur Radler, Golden Brau, Golden Brau Non-Alcoholic, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Amstel (import), Birra Moretti (import), Krusovice (import), Foster's (import), Strongbow (import), Sol, Desperados, Gosser, Schlossgold, Gambrinus, Harghita şi Haţegana.

Citeşte şi: Cel mai TÂNĂR ALCOOLIC are doi ani: El este chinezul care bea și nu se îmbată!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ