Atenţie! Un ingredient al BERII provoacă IMPOTENŢĂ

| 01 oct, 2014

Cafeaua, tutunul şi alcoolul sunt cele mai întâlnite vicii în rândul oamenilor. Nutriţionistul Cristian Mărgărit spune că aceasta combinatie magica de trei droguri legale face ravagii nu doar in inimi, ficati, vase de sange sau plamani ci si in constiinta.

"Aceste otravuri sunt omniprezente in tara noastra, unde cei mai multi oameni se trezesc dimineata cu tutun si cafea, apoi sunt nevoiti sa isi linisteasca sistemul nervos otravindu-l cu alcool. Apoi, ca tara, ne situam in top la boli de inima, cancer, accidente vasculare, traind mai putin si mai prost decat restul lumii civilizate", scrie Cristian Margarit.

Cafeaua

Descoperita din intamplare ajunge drogul sclavilor de pe plantatiile moderne, ajutand la depasirea limitelor fiziologice privind munca fizica si intelectuala. Fara cafea probabil ca am munci cu totii mai putin. Intrebarea care se pune este: un om drogat cu cafea munceste si mai bine? Ia decizii mai bune? Este mai organizat? Inima lui mai are timp suficient sa se odihneasca? Deshidratarea cronica nu este cumva mai daunatoare si iti ia energia? Deficitul de refacere nu cumva ne scurteaza viata? Sunt bauturile energizante sau “tip cola” mai bune sau mai rele decat cafeaua? Dar “cafeaua” 3 in 1, cate chimicale are listate pe eticheta?

Folosita cu masura, cafeaua e utila in momente cheie, cand un eveniment neprevazut sau ocazional (ex. un drum lung cu masina) cere din partea noastra mai mult decat putem da in mod obisnuit. Insa a folosi zilnic aceasta metoda de a iti impinge corpul si mintea peste limita consider ca este paguboasa si costurile se aduna.

Se pune si problema calitatii, a continutului real de presupusi antioxidanti sau substante utile. Fiind o industrie de multe zeci de miliarde de dolari care tine sistemul in picioare, pot presupune ca orice beneficiu este exagerat la maxim si orice efect negativ minimalizat. Eu nu cred in “antioxidantii” din cafea, prefer sa-i iau din fructele de padure si din plante speciale. Ma gandesc mai degraba la acrilamida (acea substanta cancerigena mai cunoscuta din cartofii prajiti) si la opioizii care maresc sansele pentru alte dependente.

Exista si alternative la cafea: odihna, dozarea efortului, hidratare, nootropice sau surse alternative de cofeina si alcaloizi inruditi (ceai verde, guarana etc.). Cei mai multi oameni care au renuntat la cafea spun ca au mult mai multa energie decat inainte (cand erau bautori), evident, dupa perioada de sevraj si refacere (care poate dura cateva saptamani).

Tutunul

Deja a fost pus la zid in lumea civilizata, insa la noi inca vei fi afumat cam prin orice bar sau chiar restaurant. Gradul de dependenta este maxim (la nivel cu heroina), insa efectele negative apar mult mai lent, canerul avand chiar o intarziere de 20-30 de ani, timp in care ti se pare ca totul merge relativ bine, cu exceptia faptului ca iti scade rezistenta la efort. Nicotina este un excitant cu efect vasoconstrictor, afectand in mod direct inima si vasele de sange, reducand fluxul de oxigen si nutrienti catre creier. Dar se poate, din ce in ce mai multi oameni se lasa de fumat, prin diverse metode. Este o decizie pe care o poti lua in orice moment si corpul se va curata, incet, incet.

Broccoli (in special germenii) te protejeaza impotriva cancerului de plamani.

Alcoolul

Paradoxal, alcoolul este sursa preferata de energie pentru corpul nostru, dar care il distruge din interior. Din fericire avem capacitatea sa procesam in siguranta o anumita cantitate (probabil o adaptare pentru consumul de fructe fermentate). Alcoolul opreste arderea grasimilor si folosirea altor surse de energie (carbohidrati), de unde si senzatia de mahmureala. Deshidrateaza si afecteaza echilibrul hormonal in mod radical.

Berea produce faimoasa burta iar hameiul, impotenta. La berea pasteurizata si filtrata (cam toata berea de pe piata) continutul de “vitamine” este practic nul. Unii vor sa crezi ca acest lichid ar fi “aliment” insa daca vrei o bautura fermentata din cereale, care sa contina intr-adevar “beuri”, incearca borsul.

Citeşte mai mult aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ