Studiu: Preţul mediul al apartamentelor cu trei camere în Bucureşti stagnează la 69.000 de euro

| 15 iun, 12:58

Programul 'A doua Casă' ține prețul apartamentelor cu 3 camere din Capitală pe loc, la o medie de 68.923 euro, deși oferta a crescut cu 20%, ajungând de la 885 în aprilie, la 1.106 în luna mai.

Încurajați de semnalele pozitive primite de la specialiști, conform cărora piața imobiliară parcurge un proces susținut de redresare, bucureștenii și-au scos proprietățile la vânzare în număr mare, rezultând astfel o creștere de 14% a numărului de oferte de vânzare apărute în mai, față de aprilie, până la peste 3.710. În acest context, prețurile apartamentelor din București au suferit o ușoară depreciere în mai, față de luna precedentă, notează Agerpres.

Cele mai multe, 1.611 (43%), au fost oferte de apartamente cu 2 camere, urmate de cele pentru apartamentele cu 3 camere, 1.106 (30%). Ofertele de garsoniere, 748 (20%), au fost urmate de cele pentru locuințele cu 4 camere — 247 (7%).

Citeşte şi:  Piaţa imobiliară: Care este preţul mediu pentru metrul pătrat al unui apartament din Bucureşti

Numărul ofertelor de vânzare pentru garsoniere a crescut în mai cu 3% față de luna precedentă. Creșterea ofertei s-a reflectat în piață prin scăderea cu 2% a prețului mediu de vânzare de la 32.019 de euro în aprilie, la 31.395 de euro în mai.

O creștere mult mai consistentă a numărului de oferte noi înregistrate în luna mai, în București, a avut loc în cazul apartamentelor cu 2 camere, cu 17% din aprilie până în mai. Efectul a fost de scădere a prețului mediu de vânzare pentru apartamentele cu 2 camere cu 1,5%, până la 49.615 de euro, preț înregistrat la finalul lunii mai conform cifrelor oferite de studiu.

Ofertele la apartamentele cu 4 camere au crescut în mai, însă ceva mai moderat, cu doar 3,5% față de aprilie, iar prețul mediu de vânzare al acestora a suferit cea mai drastică scădere, de 6%, coborând de la 94.975 de euro în aprilie, la 89.179 de euro în mai, conform analizei site-ului anunturiparticulari.ro.

Odată cu venirea lunilor de vară, este de așteptat ca numărul ofertelor noi de pe piață să mai scadă, însă este puțin probabil ca și prețurile de vânzare să mai coboare, chiar și într-o perioadă mai puțin dinamică pe piața imobiliară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ