Studiu: Românii, îngrijoraţi de datoriile mai mari de 1000 de lei

| 17 iun, 2013

Românii sunt îngrijoraţi de datoriile mai mari de 1.000 de lei şi de întârzierile de peste 30 de zile la plata acestora, conform unei cercetări efectuate la cererea companiei Kruk International.

Potrivit studiului, pragul psihologic pe care îl indică cel mai des românii în relaţia cu datoriile este de 1.000 de lei, peste jumătate dintre cei chestionaţi susţinând că sunt îngrijoraţi de nivelul datoriilor când ajung la pragul de 1.000 lei sau depăşesc această sumă.

De asemenea, respondenţii au indicat într-o proporţie destul de mare - aproape 1 din 4 - că suma prag care îi îngrijorează este de 500 de lei. Totodată, o treime, aproximativ 34% dintre români consideră că, în 30 de zile de la scadenţă, suma de plată se transformă în datorie. 

“Simţul datoriei” este foarte pronunţat, mai arată studiul, întrucât 23% dintre români consideră că o plată devine o datorie la o zi de la scadenţă, 25% spun că 15 zile sunt necesare pentru ca acea plată să se transforme în datorie, iar 18% dintre români se recunosc datornici la 60 de zile de la scadenţă.

“Suma şi termenul-prag de la depăşirea cărora românii consideră că sunt datornici indică pe de o parte dorinţa acestora de avea cât mai puţine datorii, iar pe de altă parte o reducere a venitului clasei de mijloc în ultimii ani de criză. Aceste date confirmă situaţiile cu care ne confruntăm zilnic în relaţia cu clienţii noştri, care, în cea mai mare parte, doresc să-şi rezolve problemele financiare, dar sunt constrânşi de situaţia lor financiară actuală. Tocmai de aceea promovăm colectarea amiabilă, prin încheierea de angajamente de plată în rate convenabile”, a declarat directorul general al Kruk România, Tomasz Ignaczak. 

Plata datoriilor în rate lunare, adaptate situaţiei financiare a persoanei cu datorii, este cea mai bună modalitate de a reveni la o viaţă normală, a mai spus el.

Sondajul “Cum îţi gestionezi datoriile” s-a derulat online, în perioada 29 aprilie - 7 mai 2013, pe un eşantion de 7.106 respondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Eşantionul reproduce, din punct de vedere al principalelor caracteristici, structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de internet din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ