STUDIU: Tehnologia duce la creşterea stresului pentru o treime dintre europeni

| 14 apr, 10:45

Tehnologia din locuinţe generează o viaţă mai stresantă şi mai complicată pentru o treime din populaţia din opt ţări europene, pondere care este reprezentantivă şi pentru România, se arată într-un studiu realizat de compania energetică E.ON.

"Cei care critică cel mai mult introducerea tehnologiei în casă sunt maghiarii şi britanicii, aproape jumătate dintre respondenţi (46% dintre cei chestionaţi în fiecare dintre cele două ţări) afirmând că aceasta le face viaţa mai complicată. Mai mult de jumătate dintre maghiari (52%) consideră că, din acest motiv, vieţile lor sunt mai afectate de stres decât în urmă cu zece ani. Totodată, viaţa a devenit mai stresantă şi pentru 51% dintre cehii participanţi la studiu", arată un comunicat remis, joi, AGERPRES. 

Totuşi, creşterea utilizării tehnologiei în gospodării are şi o parte pozitivă. În ansamblu, circa două treimi dintre respondenţi au admis că tehnologia asigură un confort sporit şi că ajută la îmbunătăţirea eficienţei energetice. Cei mai mari susţinători în acest sens sunt italienii şi turcii, 87%, respectiv 84% dintre ei susţinând că tehnologia le face viaţa mai uşoară. 

Românii se clasează pe locul al treilea, 81% dintre respondenţi considerând că utilizarea tehnologiei în casă le uşurează viaţa de zi cu zi. În acelaşi timp, aproximativ o treime dintre respondenţi cred că aceasta duce şi la creşterea stresului. Totodată, 75% dintre români sunt de părere că tehnologia ajută la economisirea de energie, ideea fiind împărtăşită de 64% dintre germani şi 46% dintre suedezi. 

Aceste rezultate fac parte din studiul 'Trăind în Europa', în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria în luna decembrie 2016.

Tag-uri: stres, studiu, tehnologie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ