SUA a lansat programul Loteria Vizelor pentru 2016. România participă şi ea la acest program

| 01 oct, 2014

Înregistrările pentru Loteria Vizelor (Diversity Visa - DV) pe anul 2016 încep de la 1 octombrie şi se încheie pe 3 noiembrie, programul urmând să pună la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc cerinţe simple, dar stricte, de calificare vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite, informează un comunicat al Ambasadei SUA.

Potrivit sursei citate, România se află printre ţările participante la programul DV-2016.

'Înregistrările pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic în perioada care începe miercuri, 1 octombrie 2014, la ora 12,00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) şi se încheie luni, 3 noiembrie 2014, la ora 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5). (...) Solicitanţii sunt sfătuiţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înregistra. Numărul mare de înregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare online sau pe hârtie nu va fi acceptată după orele 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014', precizează comunicatul.

Cei care trimit mai mult de o înregistrare de persoană vor fi descalificaţi.

Solicitanţii trebuie să se fi născut într-o ţară care participă la program, dar să îndeplinească şi criteriul educaţional, adică să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine a Departamentului Muncii al SUA.

'Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2016', mai arată sursa citată.

Ambasada SUA informează că participarea la acest program de imigrare este gratuită şi că Guvernul Statelor Unite nu angajează consultanţi sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. În consecinţă, precizează sursa citată, orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul autorităţilor americane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ