Cea mai scumpă carte din lume a fost vândută pentru 14 milioane de dolari

| 27 noi, 2013

Prima carte scrisa si tiparita pe teritoriul care avea sa devina Statele Unite a fost atribuita marti la licitatie la New York pentru 14,2 milioane de dolari, devenind cartea cel mai scump vanduta din istorie, potrivit casei de licitatii Sotheby's.

Aceasta editie foarte rara a "Bay Psalm Book" a fost tiparita in 1640, in colonia din Massachusetts (nord-est), notează hotnews.ro.

Licitatia a pornit de la 6 milioane de dolari si s-a incheiat repede cu un pret final de 14,165 milioane de dolari, a declarat un purtator de cuvant al Sotheby's.

Identitatea cumparatorului nu a fost dezvaluita.

Bay Psalm Book este o traducere rara din 1640 a Psalmilor in engleza. Dintre cele 1.700 de carti care s-au facut, au ramas numai 11 copii.

Cartea scoasa marti la licitatie apartinea bisericii Old South din Boston si o detinea de peste 170 de ani. Biserica a scos-o la vanzare pentru a acoperi cheltuielile de la constructia edificiului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ