SUA: GM, Toyota şi Ford au înregistrat vânzări record în august

| 04 sep, 2013

General Motors (GM), Toyota şi Ford Motor au raportat pentru luna august vânzări pe piaţa din SUA care depăşesc estimările analiştilor, fiind cele mai bune rezultate lunare înregistrate din 2007, transmite Bloomberg.

Vânzările de maşini şi camioane uşoare au urcat cu 15% pentru GM, cu 23% pentru Toyota şi cu 12% pentru Ford, conform datelor anunţate, miercuri, de cei trei producători auto. 

Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau ca vânzările de maşini şi camioane uşoare să urce cu 11% pentru GM, cu 15% pentru Toyota şi cu 10% pentru Ford.

GM, Ford şi Chrysler Group LLC au închis fabricile de care nu mai aveau nevoie şi au lansat maşini mai bune, care au sprijinit cererea din partea companiilor şi a persoanelor fizice, ceea ce a majorat semnificativ preţul mediu plătit pentru un vehicul nou. Aceasta înseamnă că situaţia industriei auto este acum mult mai bună decât în urmă cu şase ani, ultima dată când s-au înregistrat vânzări atât de ridicate.

'În 2007, am obţinut acel nivel al vânzărilor, deoarece producătorii auto aveau prea multe fabrici. Astăzi, există cerere reală pentru produse, este o industrie care diferă fundamental faţă de acum şase ani', a declarat John Casesa, director în cadrul companiei Guggenheim Partners LLC.

Vânzările Chrysler au crescut luna trecută cu 12%, în timp ce vânzările Nissan Motor au urcat cu 22%, depăşind estimările analiştilor. 

Pe piaţa din SUA, vânzările de maşini şi camioane uşoare au urcat cu 14% în luna august, la 1,47 milioane de unităţi, estimează analiştii intervievaţi de Bloomberg, similar cu nivelul înregistrat în august 2007. 

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ