SUA sprijină creşterea prezenţei NATO în Marea Neagră. Turcia doreşte sporirea vizibilităţii cu un grup naval

| 08 iul, 21:14

Statele Unite ale Americii sprijină creşterea prezenţei NATO în Marea Neagră, iar Turcia doreşte sporirea vizibilităţii acestei prezenţe cu un grup naval, potrivit unor surse aliate.

"Preşedintele Barack Obama a menţionat în intervenţia din cadrul Consiliului Nord-Atlantic sprijinul SUA pentru dezvoltarea de opţiuni pentru creşterea prezenţei NATO în Marea Neagră", au arătat sursele menţionate. 

În context, liderul american s-a referit la decizia miniştrilor Apărării în acest caz. 

De asemenea, sursele au arătat că Obama s-a referit la importanţa conceptului de plan de contingenţă upgradat în mod general. 

Liderul de la Casa Albă a subliniat şi importanţa dobândirii capacităţii iniţiale a sistemului antirachetă şi a menţionat contribuţia României în acest caz. 

Sursele citate au precizat că Barack Obama a vorbit şi despre transferul comenzii facilităţii sistemului antirachetă de la Deveselu de sub comandă americană sub comandă NATO în această lună. 

La rândul său, premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a subliniat importanţa securităţii Mării Negre pentru NATO, nu doar pentru riverani, ci şi pentru neriverani. 

"Premierul Erdogan a făcut apel la toţi aliaţii să participe şi să crească vizibilitatea prezenţei NATO cu un grup naval la Marea Neagră", au adăugat sursele aliate. 

Sursele au mai precizat că documentul final al Summitului NATO va conţine multiple referiri la Marea Neagră. 

În cadrul discuţiilor, potrivit surselor aliate, Polonia a anunţat contribuţia la brigada multinaţională din România cu o companie. 

Astfel, sursele aliate au arătat că Bulgaria şi Polonia vor participa cert la brigada multinaţională din România.

Tag-uri: nato, SUA, summit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ