SUA susţin iniţiativele UE pentru eliminarea dependenţei sale de gazul rusesc

| 03 dec, 2014

Statele Unite ale Americii (SUA) şi-au exprimat miercuri sprijinul faţă de eforturile Uniunii Europene (UE) de a elimina dependenţa de gazul rusesc prin diversificarea surselor şi a rutelor sale de aprovizionare, relatează AFP.

Subiectul a fost discutat de secretarul de stat al SUA, John Kerry, şi de şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, în cadrul unui consiliu UE-SUA privind energia, la care au participat şi comisarii europeni responsabili de dosar, Miguel Arias Canete şi Maros Sefcovic.

Reuniunea a avut loc la o zi după anunţul făcut de Rusia privind abandonarea proiectului de gazoduct South Stream, destinat să izoleze Ucraina.

UE cumpără în fiecare an 300 miliarde de metri cubi de gaz, din care 125 miliarde de la Gazprom. Jumătate din livrările de gaz rusesc trec prin gazoductele Ucrainei, ceea ce îi asigură o sursă de venit Kievului, aflat în conflict cu Rusia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 2014
anonim
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ