SUA trimite tancuri în Ungaria, pentru exerciţii NATO

| 22 iul, 15:54

Rusia a anunțat că baza de la Deveselu, cea care adăpostește un sistem anti-rachetă, va fi prima țintă a sa în perioada următoare în cazul unui conflict armat. SUA au mutat imediat. Armata Statelor Unite ar putea trimite vehicule de luptă Bradley şi tancuri M1 în Ungaria, anul viitor, pentru manevre militare organizate de NATO în contextul tensiunilor cu Rusia din cauza conflictul din Ucraina, relatează cotidianul Napi Gazdasag, citat de Reuters.

Ministerul ungar al Apărării şi ambasada americană de la Budapesta au refuzat să comenteze informaţiile.

Oficiali americani au anunţat în iunie că Statele Unite intenţionează să staţioneze echipamente militare grele în ţări est-europene pentru a oferi garanţii statelor NATO în contextul acţiunilor Rusiei.

Citeste si: ALERTĂ! RUSIA ameninţă GRAV România

Potrivit ziarului Napi Gazdasag, posibilitatea trimiterii de tancuri în Ungaria a început să se contureze din februarie, după vizita la Budapesta efectuată de generalul Ben Hodges, comandantul forţelor americane din Europa.

În contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, NATO a decis suplimentarea efectivelor militare în statele est-europene,

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 22:20
OBIECTIV.INFO
DEZIMFORMARE
Invata sa faci PRESA ADEVRATA si apoi sa scri pe internet.
Obisnuiestete sa numai maninci cicat facind probaganda.
Boule/vaco numai rinji in fata monitorului, nu te crede nimeni.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ