Sub ochii lui Putin, Rusia a lansat o armă-monstru, cu putere de distrugere inimaginabilă

| 24 apr, 21:41

Rusia a lansat un submarin dotat cu drone subacvatice, capabile să poarte focoase termonucleare, o armă care stârnește îngrijorarea analiștilor mnilitari prin capacitățile sale de distrugere.

Submarinul lansat marți de Rusia poartă numele ”Belgorod”, are 184 de metri - cel mai lung submarin construit vreodată - și propulsie nucleară.

Nava este dotată cu arme convenționale, dar și cu șase drone subacvatice Poseidon, cu o capacitate de distrugere șocantă. Fiecare dronă are un focos termonuclear de două megatone.

În 2015, un raport al televiziunii publice preciza că dronele sunt destinate atacurilor ce vizează zonele de coastă, unde pot genera ”zone de contaminare radioactivă care devin inaccesibile activităților economice sau militare pentru o lungă perioadă de timp”.

Kremlinul a negat raportul cu pricina, dar analiștii au speculat că dezvăluirile au fost deliberate, notează Radio Europa Liberă.

Într-un discurs ținut în martie 2018, Vladimir Putin a vorbit despre drone, spunând că acestea pot lovi zone de coastă, dar și portavioane.

Rex Richardson, un analist citat de Business Insider a apreciat că puterea unei drone Poseidon ar putea genera un tsunami uriaș, de felul celui care a lovit Fukushima, după cutremurul din 2011.

Lansarea de marți a submarinului a avut loc la un șantier naval din Severodvinsk și a fost urmărită de Vladimir Putin din Sankt Petersburg.

”Împreună, vom mări în mod inevitabil statutul Rusiei de mare putere navală” a spus președintele.

Submarinul ar urma să intre în serviciu anul viitor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ