Succes românesc la Cannes: Filmul "Comoara" de Corneliu Porumboiu a primit premiul "Un Certain Talent"

| 24 mai, 14:50

Lungmetrajul „Comoara", de Corneliu Porumboiu, a primit premiul „Un Certain Talent” în cadrul secţiunii “Un Certain Regard”, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, informează B1 TV.

Pelicula spune povestea lui Costi, care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. Costi îl refuză, însă vecinul îi dezvăluie că în satul bunicilor săi există legenda că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei. Costi trebuie doar să plătească pe cineva cu un detector de metale, iar dacă găseşte comoara să o împartă. Costi nu stă prea mult pe gânduri şi acceptă. 

Rolurile principale sunt interpretate de Cuzin Toma , Adrian Purcărescu şi actorul amator Corneliu Cozmei.

Premiul Un Certain Regard a fost acordat filmului "Hrutar" ("Rams") regia Grimur Hakonarson, Premiul Juriului a revenit peliculei "Zvizdan" ("The High Sun") regia Dalibor Matanic, distincția pentru Cel mai bun regizor a fost câștigată de Kiyoshi Kurosava pentru "Kishibe no tabi" ("Journey to the Shore"), în timp ce Promising future prize a fost acordat producțiilor "Masaan" — regia Neeraj Ghaywan și "Nahid" — regia Ida Panahandeh.

 

Citeşte şi: Ramona - un nou succes al cinematografiei româneşti la Cannes

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ