SUCCES URIAŞ pentru IRINA BEGU: S-a calificat în turul trei la Australian Open

| 21 ian, 08:11

Jucătoarea română Irina Begu s-a calificat în premieră în runda a treia a turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, miercuri, la Melbourne, după ce a învins-o pe Katerina Siniakova (Cehia), cu 7-5, 6-4.

Irina Begu (24 ani, 42 WTA), care în primul tur trecuse de germanca Angelique Kerber, a noua favorită, s-a impus după un meci echilibrat, care a durat două ore și patru minute.

Românca o mai întâlnise o dată pe Siniakova, o jucătoare de 18 ani, aflată pe locul 81 în lume, fiind învinsă de aceasta în primul tur la Shenzhen, cu 6-7 (5), 6-4, 6-1, în urmă cu două săptămâni. Siniakova o eliminase în primul tur la Melbourne pe rusoaica Elena Vesnina, cu 6-2, 7-5.

Begu a reușit cea mai bună performanță la turneele de Grand Slam, după ce până acum nu ajunsese mai sus de turul al doilea (Australian Open — 2013, Roland Garros — 2011, 2012, Wimbledon — 2014, US Open — 2012, 2014). Irina și-a asigurat un cec de 75.000 de dolari australieni și 130 de puncte WTA.

Citeşte şi: Marius Copil, calificare SENZAŢIONALĂ în turul doi la AUSTRALIAN OPEN

În turul al treilea, Irina Begu o va înfrunta din nouă o jucătoare din Germania, Carina Witthoeft, care a dispus cu 6-3, 6-0 de Christina McHale (SUA), după ce în runda inaugurală a învins un cap de serie, Carla Suarez-Navarro (Spania/N. 17), cu 6-3, 6-1.

Witthoeft (va împlini 20 de ani pe 16 februarie) este numărul 104 mondial și nu trecuse până acum de primul tur al unui turneu de Mare Șlem. Begu a învins-o pe germancă la singurul lor meci direct, în 2013, în primul tur la Bad Gastein (Austria), cu 6-3, 6-3.

Tot la Australian Open, perechea Florin Mergea şi Dominic Inglot (România/Marea Britanie) a trecut în runda inaugurală de cuplul australian Matthew Ebden/Matt Reid, scor 6-2, 6-2.

În turul doi, Mergea şi Inglot vor întâlni perechea învingătoare din meciul dintre Diego Schwartzman/Horacio Zeballos (Argentina) şi Mahesh Bhupathi/Jurgen Melzer (India/Austria).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ