SUCEAVA: Marş pentru ora de religie

| 02 mar, 12:02

Peste 600 de oameni din Suceava au organizat un miting de susţinere a materiei. Părinții împreună cu copiii, dar și zeci de preoți au mărșăluit pe străzile din oraș pentru ca autoritățile să renunțe la obligativitatea completării unei cereri pentru aceia care optează ca religia să fie predată la școală.

Protestatarii, care purtau în mâini icoane, steag și pancarte au pornit pe un traseu de trei kilometri până la spitalul Județean Suceava și retur.

“Dacă ar fi așa, după cum trebuie să facem cerere, sunt și multe alte obiecte care nu-și au rostul sau care ar trebui făcute tot la cerere și atunci era foarte bine cum a fost, pentru că nimeni n-a fost obligat să participe la ora de religie”, a spus preot Nicolae Horga.

„Eu, personal, nu sunt mulțumit că trebuie să depun o cerere. Câtă vreme religia a fost reintrodusă în școală după '90, fiind scoasă de regimul comunist, mi se pare că ne întoarcem în urmă cu 60 de ani”, a afirmat şi Valeriu Gavrilovici, președintele Asociației Părinți pentru ora de Religie Suceava.

„Țara aceasta este structurată pe valori creștin-ortodoxe, oamenii și-au dat sângele pentru treaba asta, voievozi, nu doar oameni de rând. Şi cred că cei care fac aceste petiții ar trebui să respecte aceste valori și acest sânge vărsat de-a lungul secolelor”, a declarat Mircea Pușcașu, președintele asociației Bucovina Profundă.

Părinții, dar și copiii care au participat la marș spun că au ieșit în stradă pentru că vor religia în școli fără condiții.

Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava spun că în toate unitățile de învățământ se strâng, până pe data de 6 martie, cererile pentru părinții și copiii care vor ora de religie.

„În cazul în care părintele sau elevul major nu dorește să participe la ora de religie, nu va completa o astfel de cerere, nu va participa la ora de religie, iar media va fi încheiată fără disciplina religie”, a declarat Mariana Drumea, purtător de cuvânt ISJ Suceava.

Citeşte şi: PF DANIEL: Ora de religie nu poate fi înlocuită

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ