Suciu despre rapoartele Corpului de control referitoare la achizițiile de dezinfectanți: Situația e mai complexă decât pare

| 02 iun, 17:27

Ancheta în cazul achizițiilor de dezinfectanți din spitale durează mai mult din cauza faptului că situația e mai complexă decât pare la prima vedere, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Întrebat la ce rapoarte făcea referire premierul Dacian Cioloș în urmă cu două săptămâni când spunea că în cazul achizițiilor de dezinfectanți au existat contracte "cu dedicație", Dan Suciu a spus că rapoartele vor fi făcute publice atunci când îndeplinesc toate criteriile.

"O să (...) le dăm public, evident, în momentul în care ele îndeplinesc toate criteriile și premierul semnează pentru luarea la cunoștință a acestei situații. (...) În momentul în care ancheta va fi gata. Din ceea ce estimăm în acest moment, ancheta durează mai mult, situația e mai complexă decât pare la prima vedere și dați-mi voie să vin cu detalii în momentul în care ancheta Corpului de control e gata. (...) Corpul de control al premierului, cât și al Ministerului Sănătății, ambele, sunt prezente la diferite spitale și astăzi una dintre aceste instituții este prezentă într-un control, altele au fost prezente în cursul săptămânilor precedente", a spus Dan Suciu.

Acesta a precizat că trebuie ținut cont de faptul că o parte din anchetă este penală, iar Corpul de control, dacă apreciază necesar, poate să transmită Parchetului informații. "Nu-mi cereți acum să confirm sau să infirm dacă a trimis sau nu asemenea documente Parchetului, pentru că (...) nu vreau să discut despre o procedură care (...) e într-o cercetare penală și e în curs", a adăugat Suciu.

Întrebat dacă declarațiile premierului din urmă cu două săptămâni au fost făcute pe baza unor informații venite de la Corpul de control, Dan Suciu a spus că afirmațiile prim-ministrului au avut la bază informații de la data respectivă.

"Au fost făcute pe baza unor informații de la data respectivă (...) de la toate instituțiile pe care le coordona premierul. La data respectivă era inclusiv ministru al Sănătății interimar, deci avea inclusiv informații de la minister și de la Corpul de control al ministerului. Deci există mai multe informații care trebuie coroborate și care trebuie structurate ca atare. (...) O parte din aceste informații (...) ar putea face parte din ancheta penală", a mai afirmat Suciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ