Suciu (PDL): Femeile lucrează gratuit 32 de zile într-un an

| 28 aug, 2013

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Cluj, Mihaela Suciu, susţine că în România femeile lucrează gratuit 32 de zile într-un an şi dezaprobă, şi în acest context, decizia USL de egalizare a vârstei de pensionare a femeilor cu cea la bărbaţilor, la 65 de ani.

"Diferenţa de salarizare dintre o femeie şi un bărbat este de 8,8% în România. Asta înseamnă că 32 de zile din cele 365 o femeie munceşte neplătită. USL-ul nu ştie cum să scoată bani din piatră seacă, aşa că doamna ministru a Muncii, reprezentantă din păcate a femeilor din PNL, a decis să modifice vârsta de pensionare a femeilor, prin egalizare cu vârsta de pensionare a bărbaţilor la 65 de ani", afirmă Mihaela Suciu, într-un comunicat, avertizând, totodată, că o mare parte din femeile disponibilizate sunt aproape de vârsta pensionării.

"Guvernarea "specialiştilor" nu are bani de pensii. Cea mai la îndemână metodă de a scăpa de greutate este să creşti vârsta pensionării... La un şomaj care tinde spre 8%, credeţi va fi uşor să mai găseşti un loc de muncă pentru doamnele care sunt aproape de pensionare ? Perioada în care doamnele "restructurate" de guvernul USL vor fi fără loc de muncă înaintea pensionării, creşte cu 2 ani... E mult şi o zi fără loc de muncă dar ...2 ani", arată lidera femeilor democrat-liberale clujene, citată de Agerpres.

Din punctul său de vedere, USL ar fi putut chiar să modifice, "într-un singur pas", vârsta de pensionare a femeilor şi a bărbaţilor la 70 de ani.

"Oricum nu mai contează! Are grijă USL-ul să nu atingem nici 60 de ani, de unde să mai luăm şi pensie la 65? Aşa că, ori 65 ori 70 tot una! Îi doresc doamnei ministru ca la 63 de ani să fie disponibilizată şi să stea să mediteze la măsura luată azi, o perioadă de minim doi ani fără niciun venit, până la 65 de ani când va putea să beneficieze de pensie! Că mai rău de-atâta nu se poate!', afirmă Mihaela Suciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ