Sucul de ţelină: cât de bun este el pentru organism?

| 25 iun, 2014

Fiecare celula din organism e imbaiata intr-o solutie de apa sarata si daca nu se mentine nivelul corespunzator, incepe procesul de deshidratare. Cea mai mare valoare a telinei crude e aceea ca ea contine un procent inalt de sodiu organic si una din proprietatile chimice ale sodiului e de a mentine calciul in solutie. Sucul de telina cruda contine de 4 ori mai mult sodiu decat calciu.

Calciul e unul din cele mai esentiale elemente in regimul alimentar. Prin fierbere sau prelucrare, el nu mai e insa solubil in apa si nu mai poate fi socotit drept hrana pentru celulele care-l solicita in vederea refacerii. In plus, e o materie moarta, care blocheaza sistemul de vase al organismului, creand conditii pentru arterite, diabet, boli coronariene, varice, hemoroizi, pietre la rinichi sau ficat etc. Aceste depozite sporesc mereu, daca nu se intreprinde nimic pentru a le inlatura din cand in cand,

In prezenta si cu ajutorul sodiului organic, aceste depozite pot fi totusi dislocate si mentinute in solutie alcalina, pana la eliminarea din corp. Dealtfel, sodiul joaca un rol foarte important in procesele fiziologice ale organismului, unul din cele mai importante fiind acela de mentinere a fluiditatii sangelui si a limfei, prevenind sa nu devina prea dense, ingrosate. Numai sodiul are aceasta calitate. Cu o conditie: sa fie ORGANIC. Si acesta poate fi procurat organismului din sucurile de vegetale proaspete si crude, in speta de telina.

Sarea obisnuita de masa e compusa din cristale anorganice, care, cum se stie, dupa o perioada mai indelungata de intrebuintare, duce, cateodata, la varicoza venelor, intarirea arterelor etc. Dar fara sare, o buna digestie e virtual imposibila. Cu o conditie, ea trebuie sa fie solubila. Or, sarea de masa, pentru a carei prelucrare se folosesc temperaturi foarte mari care s-o cristalizeze, nu e complet solubila.

Sucul de telina e foarte bun cand ne e cald. Acesta ne da, nu dupa mult timp, o alinare a senzatiei de zapuseala, deoarece normalizeaza rapid temperatura corpului.

Sodiul e unul din cele mai importante elemente care ajuta la eliminarea bioxidului de carbon. Deficitul de sodiu organic are drept consecinta tulburari ale bronhiilor si plamanilor, agravate, cand e cazul, si de fumul de tutun. Acest deficit formeaza una din cauzele care, la femei, duc la imbatraniri premature. Se spune ca femeile traiesc aproximativ 15 ani in timpul fiecarei perioade de 5 ani in care ele fumeaza

Combinatia de telina cu alte sucuri este mai bine suportata de organism si ajuta in aceeasi masura la curatirea organismului. Totusi trebuie sa retinem ca rezultatul e diferit cand sucurile sunt combinate, decat atunci cand se beau separat. S-a constatat ca sucul de telina combinat cu sucul de morcovi are rezultate favorabile in prevenirea degenerarii tesuturilor. Aceasta deoarece telina are un inalt continut de magneziu si fier, o combinatie de nepretuit pentru hrana celulelor sangelui.

Dupa parerea unora, multe boli ale sistemului nervos sunt datorate unui exces de minerale si saruri inorganice in corp. Cantitati inadecvate de sulf, fier si calciu, devitalizate in dieta zilnica, pot favoriza aparitia reumatismului, a astmului si chiar pot crea conditii pentru o instabilitate mentala (neurastenie). Multe boli atribuite excesului de acid uric au fost in realitate cauzate de consumarea unei hrane prea bogate in acid fosforic si deficiente in sulf. Combinatia de morcov si telina ar echilibra balanta acestor minerale organice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ