Summitul "celor 3 mări", în pericol. Ce pierde România după tăierea de buget

| 09 aug, 12:54

Ce ar putea să piardă România dacă va rata organizarea Summitul „Iniţiativa celor trei mări", după tăierea agresivă de buget operată de Guvern în contul Cotroceniului.

900 de km de autostradă, o instituţie europeană cu sediul în ţara noastră, care să aloce bani pentru dezvoltare, dar şi posibilitatea de a negocia proiecte concrete în domeniul enegiei. Asta, reclamă Opoziţia, ar putea să piardă România dacă va rata organizarea Summitul „Iniţiativa celor trei mări", cum avertizează Cotroceniul.

La ediţia de anul trecut a acestui Summit, invitat special a fost chiar preşedintele american Donald Trump.

Summitul „Iniţiativa celor trei mări" aduce în România, între 17 şi 18 septembrie, 12 şefi de stat din Europa Centrală şi de Sud-Est. Nu va lipsi nici Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi nici înalţi oficiali americani.

La reuniune sunt aşteptaţi şi membri din conducerea instituțiilor finaciare europene și internaționale, dar şi 600 de oameni de afaceri. Summitul va fi găzduit de Cotroceni, iar Forumul de Afaceri al Iniţiativei va fi organizat în altă locaţie. Costurile vor suportate de Administraţia Prezidenţială.

Reuniunea e importantă pentru că e prima care urmează să producă rezultate concrete -între 462 km și 936 km de autostradă, o instituţie europeană cu sediul la noi, posibilitatea de a negocia proiecte concrete în domeniul energiei, precum şi o reţea de camere de comerţ în regiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ