Summitul UE27 de la Bratislava. Preşedintele Klaus Iohannis: Multe ţări susţin aderarea României la Spaţiul Schengen

| 16 sep, 12:25

Preşedintele Iohannis participă vineri la summit-ul UE27, liderii europeni reunindu-se la Bratislava pentru a discuta viitorul Uniunii, fără Marea Britanie, principalele teme pe agendă fiind consolidarea frontierelor externe, migraţia, oferirea de garanţii pentru cetăţeni în contextul globalizării.

"România îşi doreşte o integrare mai profundă, dorim să fim în nucleul UE, cu ceea ce înseamnă asta - integrarea în zona euro şi în Spaţiul Schengen -. Multe ţări susţin aderarea României" - a declarat Klaus Iohannis la intrarea în runda de discuţii de astăzi de la summitul de la Bratislava, potrivit Digi 24.

"Partenerii noştri şi-au dat seama că România doar geografic se află într-o margine a Uniunii, în realitate suntem mult mai bine pregătiţi, am dovedit că putem face faţă fără nicio problemă acestui val imigraţionist, am reuşit să integrăm un număr de imigranţi. La noi lupta împotriva corupţiei este un lucru pe care îl luăm foarte serios, cu rezultate notabile", a mai spus preşedintele Iohannis.

Potrivit programului transmis de Administrația Prezidențială, programul lui Klaus Iohannis la reuniunea de la Bratislava este următorul:

  • ora 11:00 (ora României), Castelul Bratislava – Prima sesiune de lucru a șefilor de delegație;
  • ora 13:45 (ora României), Castelul Bratislava – Fotografie de familie (oportunități de imagine pentru fotograful oficial);
  • ora 17:00 (ora României), Castelul Bratislava – A doua sesiune de lucru a șefilor de delegație.
  • La finalul reuniunii, preşedintele României va susţine o declaraţie de presă (aproximativ ora 19:30 – ora României)

 

Înainte de plecarea la summitul celor 27, şeful statului a precizat joi că România dorește aprofundarea integrării europene. "Vrem ca România să fie mult mai profund integrată în toate procesele UE și credem că o integrare mai profundă e una din soluțiile pentru multiplele crize europene", a adăugat șeful statului.

Cetăţenii europeni aşteaptă securitate şi prosperitate, spune Klaus Iohannis, care crede că priorităţile UE trebuie să fie securitatea internă şi externă, creşterea economică, crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri, şi consolidarea pieţei interne a Uniunii. De asemenea, în contextul atacurilor teroriste şi a crizei migraţiei, trebuie să acordăm o atenţie specială protecţiei cetăţenilor europeni şi frontierei externe a UE, spune şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ