Sunt prezente pe TOATE produsele. CE nu ştii despre CODUL DE BARE

| 12 iul, 09:00

Codul de bare, prezent pe toate produsele comercializate, ascunde lucruri pe care putin le banuiesc. Cel mai important este ca acesta localizeaza cu precizie tara din care provine marfa!

Din cauza globalizarii, in prezent e destul de greu sa identifici marfa pe care o cumperi din punct de vedere geografic, cum ar fi, sa punem, sa stii daca bluza pe care ai luat-o de la mall e produsa in China (cel mai probabil), in Malaezia sau in Brazilia.

Putini stiu ca exista o posibilitate "secreta" de a afla exact unde a fost fabricat produsul. Conditia este sa gasesti codul de bare original al producatorului, nu cel adaugat, in unele cazuri, de magazin sau importator.

Spre exemplu, cei avizati spun ca cea mai buna cafea are cifrele codului de bare de la 40 la 44, si provine din Germania!

Care este, astfel, secretul? Este vorba de o conventie internationala, care imparte clasele de coduri de bare acordate produselor, dupa tari si regiuni geografice.

Astfel, primele 3 cifre din codul de bare al unui produs indica tara in care produsul a fost facut. Asadar, toate codurile care incep cu: 690, 691, 692 –695 provin din China, 471 din Taiwan, 00 – 13, SUA si Canada 30 – 37: Franta 40 – 44: Germania, 49-Japonia, 50- Marea Britanie, 57- Danemarca, 64-Finlanda, 76-Elvetia si Liechtenstein, 628-Arabia Saudita, 629:-Emiratele Arabe Unite, 740-745: America Centrala, 480-489-Filipine

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ