Misterul din Siberia: Imagini în premieră din interiorul unui crater apărut „la capătul pământului” FOTO/VIDEO

| 13 noi, 2014

Pentru prima dată, cercetătorii au coborât într-unul din craterele misterioase din Siberia, pentru a realiza diferite teste. Aici se află şi un lac îngheţat.

Craterul, aflat în nordul Peninsulei Yamal, a apărut la începutul acestui an, dând naştere la diferite teorii care au încercat să explice formarea lui: impactul cu un meteorit, aterizarea extrareteştrilor şi multe altele.

crater
În prezent, teoria cea mai plauzibilă susţine că acest crater s-a format în urma unei explozii din interior, provocată de eliberarea de clatrat hidraţi.

Aceştia sunt asemeni gheţii, dar conţin molecule de gaz, în special metan. Se găsesc în permafrostul din Siberia, dar şi sub apă, în anumite locuri de pe planetă. Experţii cred că fenomene de acest fel au loc şi în zona Triunghiul Bermudelor, subacvatic.

crater3

1

2

3

4

harta

Tag-uri: crater, mister, siberia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ