Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană în privinţa evoluţiei de cazuri de coronavirus

| 14 aug, 12:09

Evoluţia cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din ţara noastră plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană, atât la rata de pozitivare, cât şi la numărul de decese la un milion de locuitori, potrivit unui raport oficial al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

România are rata cea mai mare de pozitivare, un raport de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile. Media europeană e de 4 decese. În privința ratei infectărilor noi depistate la 100.000 de locuitori, aceasta e de aproape 4 ori cât media europeană.

Rata de pozitivare este de 6,2% în România, 5,1% în Croația și de 4,5% în Spania, media europeană fiind de 1,4%. Cele mai multe cazuri noi în ultimele 14 zile s-au înregistrat în Spania (28.267), România (15.420) și Franța (13.245), se mai arată în raportul publicat de ECDC, citat de RomaniaTV.net.

România e situată pe primul loc la rata deceselor la un milion de locuitori, cu 19,1 în 14 zile. E urmată de Marea Britanie – 13,8 și Bulgaria – 12,3.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ