Supercupa României: Steaua Petrolul 3-0

| 10 iul, 2013

Steaua a marcat toate cele trei goluri în prima repriză, prin Stefan Nikolic (min. 21), Szukala (min. 32) şi Pintilii (min. 42), şi a câştigat pentru a şasea oară în istorie Supercupa României. La roş-albaştri a debutat şi Piovaccari, atacantul italian împrumutat vara aceasta de la Sampdoria.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/supercupa-romaniei-steaua-petrolul-live-text-scor_88617.html#ixzz2YfpUykjG

Steaua s-a despărţit în această vară de golgeterul Raul Rusescu, marcator a 24 de goluri în sezonul trecut, dar trupa lui Reghecampf şi-a păstrat pofta de gol şi a marcat de trei ori în primul meci oficial disputat în acest sezon.

Roş-albaştrii au învins-o într-o manieră impresionantă pe deţinătoarea Cupei, Petrolul Ploieşti, câştigând totodată pentru a şasea oară Supercupa României, după victoriile din 1994, 1995, 1998, 2001 şi 2006.

Echipa a arătat aceiaşi poftă ofensivă dezvoltată în mandatul lui Reghe, iar pe lângă cele trei goluri marcate miercuri seara, pe Arena Naţională, Bourceanu a irosit o lovitură de la 11 metri, iar Gabi Iancu, Nikolic sau Latovlevic au irosit ocazii care ar fi putut face ca diferenţa de pe tabelă să fie mai mare.

Steaua a deschis scorul în minutul 21, prin Stefan Nikolic, care a reluat ca la antrenament în plasă o centrare perfectă a lui Cristi Tănase, dar din minutul 28 misiunea campioanei României a fost uşurată considerabil.

Arbitrul Ovidiu Haţegan a dictat penalty la intervenţia lui Manasse asupra lui Nikolic şi i-a acordat jucătorului de la Petrolul al doilea cartonaş galben, reducând formaţia ploieşteană la zece jucători de câmp. Bourceanu a ratat lovitura de la 11 metri, dar aceast lucru nu avea să aibă efecte asupra desfăşurării ulterioare a jocului. Roş-albaştrii au mai punctat de două ori până la pauză, graţie execuţiilor superbe ale lui Szukala (min. 32) şi Pintilii (min. 42), astfel că soarta partidei era deja pecetluită.

În rerpiza secundă a intrat în joc şi Piovaccari, atacantul italian împrumutat în această vară de la Sampdoria, însă acesta nu a arătat veleităţi deosebite, mai mult, a irosit neglijent singura situaţie de gol în care s-a aflat. În minutul 73 Bourceanu i-a oferit oportunitatea de a scăpa singur cu portarul Petrolului, însă Piovaccari a trimis neglijent în goalkeeper-ul advers.

Oricum, victoria cu 3-0 din Supercupă a fost pentru Steaua un test excelent înaintea meciului cu Vardar Skopje, programat săptămâna viitoare în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, în timp ce Petrolul mai are multe de reglat până pe 18 iulie, când va juca în Liga Europa, cu Vikingur sau Inter Turku.

Tag-uri: petrolul, steaua
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ