Supravieţuire extremă în Munţii Carpaţi: Ed Stafford a rezistat înconjurat de câteva sute de urşi

| 10 apr, 2014

Aventurile supravieţuitorului Ed Stafford, care a rezistat 10 zile în sălbăticie, în Munţii Carpaţi, pe terenul de vânătoare al câtorva sute de urşi bruni, pot fi văzute în noul sezon al emisiunii "Supravieţuire extremă cu Ed Stafford", care va avea premiera pe 13 aprilie, la Discovery Channel.

Primul episod al noii serii îl prezintă pe Ed Stafford în Munţii Carpaţi, unde aventurierul a rezistat timp de 10 zile în sălbăticie. Singur în Munţii Carpaţi, una dintre ultimele zone de sălbăticie adevărată din Europa, Ed Stafford se află pe terenul de vânătoare al câtorva sute de urşi bruni. Fiind într-o alertă permanentă, el este la un pas de îngheţ şi ameninţat de deshidratarea severă. Apelând la resursele găsite în pădure, Ed Stafford foloseşte aceleaşi soluţii care au fost folosite probabil şi în epoca de piatră. Astfel, în doar 10 zile, Ed are deja haine, foc, rezerve de hrană şi adăpost, conform unui comunicat citat de Mediafax.

Faimos pentru aventurile sale prin junglă, când a mers pe jos timp de 860 de zile, în seria "Amazonul parcurs la pas", dar şi pentru cele 60 de zile petrecute pe o insulă pustie în primul sezon al emisiunii "Supravieţuire extremă cu Ed Stafford", Ed urmăreşte să demostreze în noul sezon al programului că poate înfrunta orice condiţii, în orice loc de pe glob. Filmat în Munţii Gran Sabana din Venezuela, Delta Okavango din Botswana, Munţii Carpaţi, coasta Australiei de Vest sau în jungla din Borneo, Ed Stafford este supus unor teste extrem de dificile, punându-şi viaţa în pericol în orice moment. Complet expus, fără apă, hrana sau orice fel de ajutor, aventurierul are la dispoziţie 10 zile să scape cu bine, fără să fie răpus de forţele dezlănţuite ale naturii.

"Supravieţuire extremă cu Ed Stafford" este o serie comandată de Elizabeth McIntyre pentru Discovery Networks International şi produsă de Tigress Productions. Helen Hawken este producătorul executiv pentru Discovery Networks International. Dick Colthurst este producătorul executiv, iar Matt Brandon este producătorul seriei pentru Tigress Productions.

Ed Stafford a fost primul om care a străbătut pe jos toată lungimea fluviului Amazon, motiv pentru care a stabilit recordul mondial Guinness. Ed a filmat şi a scris un blog pe tot parcursul acestei călătorii cumplit de dificile, în care a fost urmărit de numeroşi fani din întreaga lume, timp de doi ani şi jumătate. Imaginile lui Ed au stat la baza unui documentar Discovery Channel care a fost vândut în peste 100 de ţări. Cartea lui, "Walking the Amazon", a fost tradusă în mandarină, ucraineană, poloneză şi spaniolă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ