Surprinzător. Casă cumpărată cu 1 dolar şi transformată într-o vilă de vis

| 05 iun, 2014

Un cuplu din Tennessee a cautat timp de 24 de ani casa perfecta si a gasit-o, in final, la pretul de numai 1 dolar.

James Lee House este un conac istoric, construit in anul 1848, dar a fost neglijat timp de 60 de ani, dupa ce ultimul proprietar l-a lasat mostenire statului, iar asociatia care l-a luat in arenda pe 50 de ani nu a facut absolut nimic cu el, desi promisese sa-l transforme in muzeu, potrivit Daily Mail.

Odata expirat contractul, in 2011, autoritatile locale au organizat o licitatie, la care doritorii au depus proiecte de restaurare a imobilului inclus in registrul istoric national, astfel incat intreaga comunitate sa beneficieze de rezultatul lucrarilor.

Jose Velázquez, un antreprenor local, a auzit de licitatie de la un prieten si a depus dosarul prin care promitea sa investeasca 2,1 milioane de dolari pentru renovarea conacului vechi de 165 de ani. Oficialii orasului Memphis au fost convinsi de proiect si i-au vandut afaceristului vila, cu numai 1 dolar, in august 2012.

Desi cladirea era practic o ruina, Velázquez si sotia lui, Jennifer, au reusit s-o restaureze in numai 12 luni, iar apoi s-au gandit sa transforme conacul in hotel. Planul lor a fost aprobat de consiliul local, iar o noapte la conac costa acum intre 245 si 450 de dolari.

"Ca sa putem prelua proprietatea, a trebuit sa facem dovada finantarii, sa semnam contracte cu arhitectii si furnizorii, sa obtinem autorizatiile necesare si sa ne asiguram ca proprietatea va fi refacuta la timp pentru a putea gazdui oaspetii. Am avut la dispozitie 12 luni, pana sa deschidem portile. A fost un termen ambitios, tinand cont de faptul ca proprietatea fusese abandonata timp de 60 de ani, dar ne-am propus s-o facem si s-o facem bine", a povestit pentru Huffington Post Jose Velázquez.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ