Surpriza care-i așteaptă pe toți românii când merg să plătească taxele

| 05 ian, 09:38

Noul Cod de procedură fiscală aduce o surpriză neplăcută pentru toți contribuabilii: nu mai poți plăti impozitele dacă nu îți achiți în prealabil amenzile restante.

Românii care se grăbesc să-și achite taxele în primele 3 luni ale anului pentru a beneficia de reducerea de 10% trebuie să se gândească bine dacă nu cumva au amenzi neachitate.

Începând din acest an, nu vei mai putea plăti taxe și impozite dacă ai amenzi neachitate. Orice ban virat primăriilor va acoperi întâi eventualele amenzi şi abia apoi impozitele pentru casă sau maşină.

Prevederea a mai existat în legislație înainte de 2012, an în care ordinea de plată a obligațiilor fiscale a fost modificată. Contribuabilii au putut alege până anul trecut ce datorii achită cu prioritate.

Fie că e vorba de amenzile primite de șoferi în trafic sau pentru tulburarea ordinii publice, toate au prioritate în faţa plăţii dărilor către bugetul local.

„E o modificare legislativă binevenită îtrucât ne ajută în recuperarea acestor amenzi care sunt mai dificil de recuperat de obicei decât restul impozitelor", spune Cristina Aldea, şef Serviciu Agenţia Fiscală nr. 6, Constanţa, scrie digi24.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 09:55
SIBNET
Extra lucru la domiciliu
sellectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii.
Detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ