Găselniţă de marketing. Iaurtul grecesc este sută la sută mioritic

| 15 feb, 2014

În urmă cu trei ani, grecii de la Olympus inaugurau cea mai mare fabrică de lactate în România şi lansau un nou segment de consum pe piaţa din România: iaurtul grecesc. ECONOMICA.NET vă spune ce s-a întâmplat de atunci cu această categorie.

În urmă cu trei ani, iaurtul grecesc era un produs aproape necunoscut pentru consumatorul român. Intrarea puternică a grupului elen Olympus pe piaţa autohtonă, prin deschiderea unei fabrici la Hălchiu (Braşov) în urma unei investiţii greenfield de 55 de milioane de euro, a presupus şi lansarea acestei noi categorii pe piaţa autohtonă, scrie ECONOMICA.net.

De atunci, lucrurile au evoluat rapid." Când am lansat iaurturile grecești, în urmă cu trei ani, Olympus a lansat un nou segment de consum pe piața românească. De atunci, ponderea acestora în cadrul categoriei de iaurturi a luat din ce în ce mai multă amploare. România urmează tendinţa internaţională, de pe piețele mature precum SUA și Marea Britanie, de a consuma din ce în ce mai mult iaurt grecesc. Așadar, credem că acest segment are potențial foarte important de creștere pe piața românească, lucru care se va observa și în 2014", a declarat pentru ECONOMICA.NET Ilias Pliatsikas, director general Olympus România. În momentul de faţă, 35% din vânzările de iaurturi pe care le comercializează Olympus  pe plan local sunt generate de iaurturile grecești. Compania nu comentează însă asupra cotei pe care o deţin pe toată piaţa iaurturilor în stil grecesc.

Iaurt grecesc de România

Dacă până în 2011, grecii vindeau iaurt în România, dar importat din ţara lor de origine, acum, din informaţiile companiei, toate iaurturile grecești Olympus din magazinele româneşti  sunt produse la fabrica de la Hălchiu, Brașov. "Aici (la Braşov n.red) producem lactate atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă, folosind materie primă 100% din România. Așadar, laptele provine exclusiv de la ferme din România", mai spune managerul Olympus. În prezent, iaurtul grecesc Olympus este disponibil în variantele cu 0%, 2% și 10% grăsime, precum și în variante cu fructe (căpșuni, coacăze, rodie și zmeură), iar producătorul nu exclude posibilitatea de a-şi extinde gama. "Căutăm să venim mereu în întâmpinarea preferințelor consumatorilor noștri și să lansăm produse înalte calitativ, este lucrul care ne diferențiază în piață. Dar detalii în acest sens vor urma la momentul potrivit", spune Pliatsikas.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ