SURPRIZĂ. Ministerul Muncii anunţă un nou proiect ce vizează alocaţiile copiilor

| 01 iun, 18:04

Ministrul Muncii. Rovana Plumb, a declarat, luni, pentru postul de televiziune Digi24, că Ministerul pe care îl conduce lucrează la un pachet de măsuri prin care alocațiile pentru copii să se dea diferențiat. Proiectul va fi prezentat public în septembrie - octombrie.

"Lucrăm a un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocațiile pentru copii se dau diferențiat, fie în funcție de veniturile familiei, fie de vârsta copilului. De aceea am spus că lucrăm la un pachet de măsuri pentru susținerea familiei, pentru creșterea natalității și pentru respectarea drepturilor și interesului suprem al copilului. Pe măsură ce va fi aproape de finalizare va intra în dezbatere publică în așa fel încât sistemul de asistență socială cu prioritatea sa către copii și familii să fie unul eficient și care să țintească nevoile copilului și a familiei", a spus Rovana Plumb.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, 1 iunie, legea care permite dublarea alocaţiile, de la 42 de lei la 84 de lei. A doua zi după ce Camera Deputaţilor -for decizional- a votat legea, preşedintele Iohannis a anunţat că şi-ar dori să promululge legea de Ziua Copilului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ