Reprezentanta judecătorilor: Nimeni nu verifică declarațiile magistraților privind relația cu serviciile secrete

| 02 iun, 12:56

Reprezentanții magistraților așteaptă lămuriri de la serviciile secrete și de la președintele Klaus Iohannis în legătură cu implicarea SRI în actul de justiție. Judecătorii au sesizat Administrația Prezidențială în legătură cu faptul că declarațiile magistraților pe proprie răspundere privind colaborarea sau nu cu serviciile de informații nu sunt publice spre a fi verificate.

"După cum știți, noi anual dăm declarații autentice pe proprie răspundere, prin care precizăm că nu facem parte din serviciile secrete. Niciodată aceste declarații nu au fost verificate, iar la acest moment se ridică numeroase suspiciuni și, de aceea, noi, ca asociație profesională, am adresat solicitări CSATului să procedeze la verificarea declarațiilor date”, a afirmat Natalia Roman, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), la emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24

Ea a adăugat că, până în acest moment, nu a primit vreun rspuns de la președintele Klaus Iohannis.

Săgeţi către SRI

Natalia Roman a amintit de declarațiile făcute de generalul Dumitru Dumbravă și directorul actual al SRI, Eduard Hellvig, care, în opinia sa, au susținut public faptul că SRI a făcut un salt în interiorul procesului judiciar. „Inițial, așa cum cere legea, se limitau la a da doar sprijin organelor de cercetare penală, iar acum ne-au declarat că au făcut un salt în câmpul tactic al justiției, orice ar fi însemnând asta, motiv pentru care ne-am adresat atât Comisiei parlamentare, care trebuie să facă verificări în legătură cu legalitatea acestor acțiuni”, a punctat Roman, conform EVZ.

Lumea justiției a luat foc după interviul generalului Dumitru Dumbravă acordat site-ului juridice.ro. „Concret, dacă în urmă cu câțiva ani ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze”, a declarat generalul Dumbravă.

Tag-uri: csm, Klaus Iohannis, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ