Șefa Înaltei Curți, despre declarațiile premierului: CSM ar putea sesiza Inspecția Judiciară

| 02 iun, 12:03

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are posibilitatea să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a se constata dacă a fost sau nu încălcată independența Justiției în ceea ce privește declarațiile premierului Victor Ponta privind condamnarea lui Liviu Dragnea, a declarat, marți, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Livia Stanciu.

"CSM, dacă s-a făcut o astfel de declarație de către premier, are posibilitatea de a sesiza IJ pentru a vedea dacă prin aceste afirmații s-a adus sau nu atingere independenței sistemului judiciar", a afimat Stanciu, la sosirea la ședința plenului CSM.

Premierul Victor Ponta a susținut, luni, că în partidul pe care îl conduce există o stare de nemulțumire cauzată de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare în dosarul "Referendumul", decizie a Justiției pe care social-democrații o consideră "nedreaptă", transmite Agerpres.

Citește și:  VICTOR PONTA merge marţi în Parlament să prezinte starea economiei

"Este (tensiune în PSD — n.r.), bineînțeles că este, pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea, că am făcut referendum, de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți. Ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire, pentru că e o nedreptate care ni se face", a declarat Ponta, la România TV.

Tag-uri: csm, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ