Premierul VICTOR PONTA, la România TV: "Este o zi simbolică"

| 01 iun, 20:52

Premierul Victor Ponta a declarat la România TV că luni este o zi istorică, odată cu intrarea în vigoare a legii reducerii TVA la alimente. În acest sens, prim-ministrul a precizat că această scădere va descuraja evaziunea fiscală.

Premierul a menţionat că toţi miniştri de agricultură din ultimii 15 ani şi-au dorit scăderea TVA la alimente.

"Este o zi simbolică pentru că de azi intră în vigoare ceea ce cred că şi-au dorit toţi miniştrii agriculturii din ultimii 15 ani: un TVA diferenţiat", a declarat premierul Victor Ponta la România TV.

Prim-ministrul a adăugat că cei 15% din TVA redus aduc un impact negativ la bugetul de stat, însă acesta a menţionat că în 2014 s-au încasat mai mulţi bani decât în alţi ani, faspt ce a dus la un excedent bugetar.

"În 2014 s-au plătit mai multe taxe cu toata supărarea cu ANAF. 1,5 mld euro la buget sunt bani mulţi,
avem un şomaj mai mic faţă de anul trecut",
a mai precizat Victor Ponta.

CODUL FISCAL s-a modificat începând cu 1 iunie. Taxa pe valoarea adăugată a scăzut de luni la 9%, de la 24%, la toate alimentele, reducerea aplicându-se fără diferenţieri, chiar şi la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ