Averile consilierilor lui Iohannis. Cum arată conturile sfătuitorilor de la Cotroceni

| 03 iun, 10:25

Preşedintele Klaus Iohannis are, în momentul de faţă, zece consilieri prezidenţiali şi unsprezece consilieri de stat.  Cei mai mulţi dintre sfătuitorii preşedintelui au averi consistente, însă există şi consilieri care nu au mai nimic, cu excepţia veniturilor din salarii, sau destul de puţin.

Mihaela Ciochină, consilier prezidenţial de la departamentul Legislativ ocupă ultimul loc în topul averii, fiind cea mai "săracă". Fost angajat al Senatului, Mihaela Ciochină are doar un apartament în Bucureşti, de 85 mp, cumpărat în 1996. Nu deţine tablouri, bijuterii, maşini şi nici conturi, dar are datorii de 12.000 de euro şi 10.000 de lei. Anul trecut, potrivit declaraţiei de avere, actualul consilier prezidenţial a încasat venituri de la Senat în valoare de 64. 717 lei, dar şi din drepturi de autor - 14.000 de lei, scrie RomâniaTV.net.

ANDREI MURARU, consilier prezidenţial, la Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, nu are nici el terenuri, dar este proprietarul unui apartament de 115 mp, în Bucureşti, deţinut împreună cu soţia şi cumpărat în 2011. Muraru nu are maşini, bijuterii sau tablouri. De asemenea nu deţine bani în conturi sau depozite, însă soţia acestuia are datorii de 26.000 de lei şi 30.000 de euro. Consilierul prezidenţial a obţinut, în 2013, venituri de peste 56.000 lei. Salariul soţiei care lucrează la BNR este confidenţial.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis, după votul Senatului în cazul Dan Şova: E din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament

DAN MIHALACHE, şeful Cancelariei Preşedintelui, nu poate fi considerat un om sărac, dar nici nu are o avere de invidiat. Principalul sfătuitor al lui Iohannis nu are terenuri şi case şi este posesorul unei Skoda Superb din 2004. Are totuşi bijuterii de 10.000 de euro şi conturi şi depozite de 14.000 de euro şi cca 75.000 de lei. Anul trecut, ca lector universitar, a încasat venituri de 27.475 lei, iar de la Senat - 84.600 de lei. Soţia este consilier la PE şi obţinut 168.333de lei.

Dintre consilierii de stat, Nicoleta Nicolae, de la Cancelaria Preşedintelui - Cabinet Preşedinte, este cel care nu are nimic. Potrivit declaraţiei de avere, fostul jurnalist nu deţine terenuri, casă, maşină sau conturi, singura sursă de venit, fiind, anul trecut, salariul încasat de la Senat, în valoare de 53.186 de lei.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ