SURPRIZĂ: Un POLITICIAN român recunoaşte integral implicarea într-o infracţiune naţională

| 03 iul, 20:30

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc este, dintre inculpaţii trimişi în judecată în dosarul şefei CNA, Laura Georgescu, singurul care şi-a recunoscut integral implicarea în cazul licenţei Giga TV, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori, potrivit Agerpres.

Potrivit documentului citat, Hrebenciuc a recunoscut atât săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, cât şi influenţa pe care o avea asupra Laurei Georgescu, pentru a cărei numire în CNA intervenise în mod direct, la fel ca şi pentru obţinerea de către aceasta a poziţiei de preşedinte al instituţiei.

''Scopul folosirii influenţei şi autorităţii de către inculpatul Hrebenciuc Viorel în raport cu inculpata Georgescu Laura este unul explicit, evident - să o determine pe aceasta din urmă să influenţeze votul membrilor CNA şi prin aceasta să se emită o decizie prin care să se favorizeze un post de televiziune controlat de un om politic - folosul necuvenit cerut de textul infracţiunii. (...) Acest demers s-a materializat, preşedinta CNA a blocat accesul membrilor CNA la un document al compartimentului juridic şi a refuzat să ceară punctele de vedere ale compartimentelor de specialitate (monitorizare-inspecţie, licenţieri-autorizări), care ar fi adus argumente de natură tehnică împotriva admiterii contestaţiei postului Giga TV şi astfel postul respectiv nu ar mai fi dobândit licenţa. De altfel, niciunul dintre inculpaţi nu a negat desfăşurarea cronologică a relaţionării dintre ei pe tema postului Giga TV, ci doar au încercat să minimalizeze şi să plaseze responsabilitatea către ceilalţi inculpaţi, cu menţiunea că singurul care a recunoscut integral a fost inculpatul Hrebenciuc Viorel'', precizează procurorii.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a şefei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fostului primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi a Narcisei Iorga, fost membru CNA, pentru fapte de corupţie.

Laura Georgescu este acuzată de abuz în serviciu (2 infracţiuni, din care una în formă continuată - 25 acte materiale) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale), iar Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat şi membru în Comitetul Executiv Naţional al unui partid, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Gheorghe Ştefan, care controlează postul de televiziune Giga TV, şi Narcisa Iorga, membru CNA la data faptei, au fost deferiţi justiţiei pentru instigare la folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ