Surse. DNA, cercetare penală pe numele primarului din Iași

| 18 iun, 19:15

Lovitură în plin pentru primarul Iașului, Mihai Chirica. După ce în urmă cu numai câteva zile Agenția Națională de Integritate anunța că ia la puricat averea acestuia, Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat și a deschis o cercetare penală pentru posibilă luare de mită.

Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat după apariția în presă a unor articole privind cumpărarea unor imobile pe numele copiilor lui Mihai Chirica și a deschis un dosar penal in rem (N. Red. pentru fapte), au precizat surse judiciare pentru Realitatea. Dosarul in rem este deschis pentru fapte de luare de mită.

Publicația Adevărul a dezvăluit luni că Thea şi Mălina Chirica, fiicele de clasa a VII-a, respectiv clasa a IV-a ale primarului din Iaşi, Mihai Chirica, deţin o casă de lux de 240 de metri pătraţi, care a fost trecută pe numele lor după ce edilul a divorţat de fosta sa nevastă.

Potrivit sursei citate, proprietatea de 240 de metri pătraţi a fost dobândită de cele două fiice ale lui Mihai Chirica în anul 2012, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti pronunţată de justiţia din Iaşi. Decizia respectivă punea capăt partajului dintre Mihai Chirica şi fosta sa soţie, Ana Maria Fodoreanu.

Anterior, vila aparţinuse celor doi, iar prin partaj dreptul de proprietate fiind transferat celor două fiice. Tot atunci, custodia copiilor a fost încredinţată mamei, motiv pentru care edilul Iaşului a considerat că nu trebuie să treacă în declaraţia de avere acel imobil, asupra căruia are şi în prezent drept de uzufruct.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ