Surse: Experţii europeni solicită guvernului clarificări despre unul dintre candidaţii la CEDO

| 15 aug, 2013

Grupul de experţi consultativ al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au solicitat Guvernului României clarificări suplimentare despre unul dintre candidaţii aflaţi pe lista cu propunerile ţării noastre pentru funcţia de judecător CEDO, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

Aceleaşi surse au explicat că solicitarea vine în cadrul procedurii prealabile alegerii de către APCE a judecătorului român la CEDO. 

Guvernul a aprobat, în 19 iunie, lista care cuprinde cei trei candidaţi pentru funcţia de judecător la CEDO. "Guvernul a aprobat un memorandum care conţine propunerile României pentru funcţia de judecător al CEDO. Aceste propuneri, în ordine alfabetică, sunt: Bianca Andrada Guţan, Iulia Antonella Motoc şi Florin Streteanu. Propunerea de rezervă este Tudor Panţîru", informa atunci Executivul.

Ministerul Justiţiei anunţa, în luna iunie, că Bianca Guţan, Iulia Motoc şi Florin Streteanu se află pe lista de propuneri pentru funcţia de judecător la CEDO, iar pe lista de rezervă a fost selecţionat Tudor Panţîru.

Judecătorul român la CEDO va fi ales de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei dintre cei trei candidaţi propuşi de Guvernul României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ