SURSE: Ghiţă a trecut în Bulgaria, chiar în noaptea dispariţiei sale

| 14 apr, 16:56

Sebastian Ghiţă a trecut în Bulgaria, chiar în noaptea în care a fost pierdut de filajul poliţiştilor, o echipă de anchetatori deplasându-se în Serbia pentru a-l localiza, încă din februarie, au declarat, vineri, pentru News.ro, surse judiciare.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a trecut graniţa în Bulgaria în noaptea în care a scăpat de filaj, în 19 decembrie 2016, o echipă de poliţişti deplasându-se încă din 23 februarie în Serbia pentru a-l localiza, au precizat sursele citate.

La jumătatea lunii martie, în spaţiul public au apărut informaţii că Sebastian Ghiţă, dispărut, oficial, din 21 decembrie 2016, ar fi fost localizat în Serbia. Informaţiile au fost negate inclusiv de premierul Sorin Grindeanu.

Totodată, jurnalistul Dan Andronic a fost audiat, în 24 martie, la Inspectoratul General al Poliţiei Române, el precizând pe pagina sa de Facebook că a fost întrebat dacă s-a întâlnit cu fostul deputat Sebastian Ghiţă în Serbia.

"Nu m-am văzut cu Ghiţă în Serbia sau oriunde în altă parte (...) Dacă Ghiţă era localizat în Serbia, era demult în custodia poliţiei. Nu o funcţiona mandatul european de arestare, dar mandatul internaţional dat prin Interpol funcţionează", spunea Andronic.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de joi spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Fostul deputat şi-a schimbat şi înfăţişarea, potrivit unei fotografii publicate de Poliţia Română. Astfel, fostul deputat şi-a lăsat barbă şi s-a ras în cap.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că Ghiţă a fost capturat după ce fratele său a fost urmărit. Aflat iniţial la Istanbul, fratele lui Ghiţă a plecat către Serbia.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ