Surse: Liviu Dragnea i-a cerut DEMISIA lui Sorin Grindeanu

| 13 iun, 10:29

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia lui Sorin Grindeanu, spun surse politice, iar premierul ar fi refuzat. Informația vine în contextul în care liderul social-democrat a făcut o evaluare a activității Cabinetului și e așteptat să anunțe o eventuală remaniere.

Liviu Dragnea ar fi avut o întâlnire secretă cu Sorin Grindeanu și alți câțiva lideri ai PSD la sediul PSD din Băneasa. Premierul ar fi refuzat să își dea demisia și i-a transmis șefului său pe linie de partid că e nevoie de stabilitate și să continue măsurile asumate prin programul de guvernare.

Întâlnirea a avut loc târziu în noapte, la sediul PSD din Băneasa. Atunci liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu și nu ar fi prima oară când a făcut acest lucru. În opinia lui Sorin Grindeanu, schimbarea Guvernului ar duce la o criză politică. Însă, liderul PSD Liviu Dragnea susține că atunci când românii au votat, au votat un program de guvernare și nu o persoană și schimbarea Guvernului nu ar duce la o criză politică, a transmis corespondentul TVR Andreea Dumitrescu.

Există critici chiar din partid pentru acest demers al conducerii PSD. Fostul premier Victor Ponta spune că schimbarea Guvernului ar fi o mare greșeală și că acest lucru ar pune din nou toate cărțile în mâinile președintelui Klaus Iohannis.

În contextul refuzului premierului de a-și da demisia, există mai multe scenarii vehiculate în PSD: unul ar fi acela de a cere demisia mai multor miniștri din Cabinetul Grindeanu, forțându-l pe premier să facă același lucru. Mai există posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva propriului guvern - variantă puțin probabilă, după spusele președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Conducerea PSD va decide mâine soarta Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ