Remus Şpan, urmărit penal în dosarul lui Silaghi

| 05 sep, 2013

Fostul adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Remus Şpan este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul în care este cercetat Ovidiu Silaghi, potrivit unui comunicat al DNA.

Remus Şpan a venit astăzi la DNA pentru a afla acuzaţiile procurorilor. Numele său apare în dosarul în care este cercetat Ovidiu Silaghi pentru trafic de influenţă în formă continuată, ca fiind cel care l-a adus acasă la fostul demnitar pe omul de afaceri Nelu Iordache.

Sprijinul acordat de învinuitul Şpan Remus Vasile ar fi constat în faptul că a intermediat întâlniri între cumpărătorul de influenţă Nelu Iordache şi ministrul Silaghi Ovidiu Ioan, cunoscând problemele pe care le întâmpina S.C. ROMSTRADE SRL în derularea contractelor cu CNADNR SA (întrucât anterior îşi desfăşurase activitatea în cadrul grupului de firme controlat de Iordache Nelu).

De asemenea, el a intermediat primirea, de către ministrul Silaghi Ovidiu Ioan de la Nelu Iordache, a sumei de 200.000 euro şi a foloaselor necuvenite constând în efectuarea unor curse aeriene între Satu Mare şi oraşe din Europa pentru susţinerea campaniei electorale a unei peroane apropiate ministrului, în condiţiile în care învinuitul cunoştea că societatea Romstrade SRL înregistra pierderi pe care nu avea posibilitatea să le suporte, precum şi problemele reale ale S.C. ROMSTRADE SRL în derularea contractelor, probleme care îndreptăţeau CNADNR S.A. să dispună anumite măsuri de reziliere a unor contracte şi l-a convins pe administratorul Romstrade SRL Iordache Nelu că ministrul Silaghi Ovidiu Ioan este dispus să îl susţină şi să influenţeze deciziile conducerii CNADNR S.A. pentru a sprijini interesele firmei S.C. ROMSTRADE SRL, se mai arată în comunicatul DNA.

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a recunoscut, la ieşirea de la DNA din 21 august, că s-a întâlnit cu Nelu Iordache, omul de afaceri fiind adus de Remus Şpan, "pe nepusă masă", la el acasă. 

"Am aici şi data, contractul şi comunicarea care se face către Romstrade pentru rezilierea contractului. Comunicarea se face în 22 noiembrie şi el susţine că în 22 noiembrie, noaptea, mi-ar fi dat banii. Deci, frizează logica. De ce să-mi dea? (...) Într-adevăr, după ce am aflat din presă, am stat să mă gândesc... A venit până la mine acasă, în noaptea respectivă, eu neştiind că el vine. Am vorbit la telefon cu o cunoştinţă de-a mea şi el s-a prezentat pur şi simplu. Fără să-l invit, fără să-l rog, fără să-i cer. Cu domnul Şpan, da", spunea atunci Silaghi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ